Z?lds?ges rizstorta
sponsored links
K?t hete volt eb?d?nk ez a sz?ps?ges, z?lds?ges rizstorta, m?r akkor meg akartam osztani veletek a receptj?t, de azt?n egy v?rus sz?pen sorban mindenkit led?nt?tt a l?b?r?l a csal?dban, ?gyhogy elmaradtam vele.
Most viszont p?tolom! Csig? Zita foodstilyst jelentette meg az eredeti receptet egy magazinban, ott tal?lta meg apuk?m. Beleszeretett a k?pbe ?s megs?t?tte a rizstort?t. Arra a napra id?z?tette, amikor ment?nk hozz?juk, hogy a majdnem 20 h?napos unok?ja is ehessen bel?le. Dorotty?nak is ?zlett, bev?gott bel?le egy sz?p szeletet.
Hozz?val?k:
- 15 dkg rizott?rizs
- 25 dkg ?desburgonya
- 2 ev?kan?l ol?vaolaj
- 2 mar?k b?bispen?t lev?l
- s?
- ?r?lt feh?rbors
- reszelt szerecsendi?
- 25 dkg kelk?poszta
- 20 dkg s?rgar?pa
- 4 db toj?s
- 2 gerezd fokhagyma
A rizst 6 dl v?zben megf?zz?k, f?lretessz?k h?lni.
Az ?desburgony?t megh?mozzuk, kock?ra v?gjuk ?s egy s?t?pap?rral b?lelt tepsibe ter?tj?k. 180 fokra el?meleg?tett s?t?ben puh?ra s?tj?k, ?s ezt is kih?tj?k, v?g?l p?r?s?tj?k.
Egy magas fal? serpeny?ben vagy wokban felhev?t?nk egy ev?kan?lnyi ol?vaolajat ?s megfonnyasztjuk rajta a megmosott, sz?razra t?r?lt spen?tleveleket. S?val, feh?rborssal, szerecsendi?val ?zes?tj?k. Kivessz?k a serpeny?b?l ?s bele?ntj?k a marad?k olajat. Felhev?tj?k ?s a cs?kokra v?gott kelk?poszt?t kev?s s?val roppan?sra s?tj?k.
A s?rgar?p?t megh?mozzuk, lereszelj?k. A toj?sokat kett?v?lasztjuk, a feh?rj?t kem?ny habb? verj?k.
A f?tt rizsbe belekeverj?k az ?desburgonya-p?r?t, a spen?tot, kelk?poszt?t, s?rgar?p?t, toj?sok s?rg?j?t. S?val, z?zott fokhagym?val ?zes?tj?k. V?g?l ?vatosan beleforgatjuk a toj?sfeh?rje habot is.
S?t?pap?rral b?lelt 18-20 cm ?tm?r?j? s?t?form?ba sim?tjuk a massz?t ?s 180 fokra el?meleg?tett s?t?ben kb. 30-40 perc alatt sz?p pirosra s?tj?k. R?vid ideig ?llni hagyjuk ?s ez ut?n t?laljuk.
Megjegyz?s: ?desburgonya helyett szerintem s?t?t?kkel is nagyon finom lehet!