Z?lds?ges bulgur k?ret
sponsored links
Gyors ?s finom k?ret, ?rdemes elk?sz?teni. Negyed?ra alatt ?sszedobhatjuk. Melegen s?ltek, szaftos h?sok mell? illik, de hidegen b?f?asztalra hideg s?ltekhez, s?t s?lth?scs?kokkal gazdag?tva sal?tak?nt is meg?llja a hely?t.
Hozz?val?k: kb. 6 adag
4 dl bulgur (2 cs?sze)
1 piros k?pia paprika vagy kaliforniai
1 nagyobb paradicsom
10 cm-es darab sal?tacukkini
1 f?l fej v?r?shagyma
1 gerezd fokhagyma
6 dl v?z
2 ev?kan?l olaj
50 g vaj
F?szerek: s?, csipet bors, csipet fah?j, te?skan?lnyi citroml?, te?skan?lnyi pirospaprika, chili vagy cayenne bors vagy er?spista ?zl?s szerint
apr?ra v?gott petrezselyemz?ld
Elk?sz?t?s:
A hagym?t, fokhagym?t apr?ra v?gjuk, a cukkinit ?s paprik?t felkock?zzuk. Egy nagy serpeny?ben az olaj-vaj kever?ken megpir?tjuk k?zepes fokozaton. 5 percig p?roljuk-pir?tjuk fed? n?lk?l. Hozz?adjuk a bulgurt ?s a f?szereket, ?tkeverj?k, ?s fel?ntj?k a v?zzel. Lefedj?k, ?s 10 percig p?roljuk. Elz?rjuk a h?t, ?s tov?bbi 10 percig lefedve hagyjuk.
T?lal?skor petrezselyemz?lddel megsz?rjuk.
?n most rakott csirkemellhez k?sz?tettem.
1 adag tartalmaz:
zs?r | sz?nhidr?t | feh?rje |
---|---|---|
12 g | 53 g | 9 g |
30 % | 60 % | 10 % |