Z?lds?ges bulgur
sponsored links
Vannak, aki az?rt eszik a bulgurt mert szeretik ?s vannak, akik musz?jb?l. Mi az els? t?bort er?s?tj?k, s?t, annyira elvetem?ltek vagyunk, hogy tavalyel?tt (istenem, nem tudtuk akkor m?g, hogy k?l?nleges eml?kk? v?lik mostanra egy, az orsz?g "m?sik v?g?ben" elt?lt?tt hossz? h?tv?ge...) P?csr?l cipeltett?nk az aut?val egy j? nagy zacsk? barna bulgurt, mert akkoriban errefel? nem kaptunk sehol.
Az ut?bbiakanak sz?l ez a blogbejegyz?s. A sz?nhidr?tdi?t?t tart?k k?z?l sokan mondj?k, hogy nem tartj?k finomnak. Nyilv?n, a feh?r rizsen, krumplip?r?n (istenem, ha m?g egyszer ehetn?k egy j? nagy adagot...), feh?rlisztes t?szt?kon szocializ?l?dott embereknek gondot jelentet mind a sz?nvil?g, mind az ?zvil?g. Szerencs?re vannak praktik?k, amik el?seg?tik a megbar?tkoz?si sebess?get. Itt van p?ld?ul a mai eb?d?nk. Fas?rtot ett?nk, z?lds?ges (barna)bulgurral.
- 10 dkg (barna)bulgur
- 2 te?skan?lnyi zsirad?k
- 20 dkg cukkini
- 20 dkg kelk?poszta
- 5 dkg k?pia paprika
- 0,5 te?skan?lnyi ?r?lt k?m?nymag
- s?
- 1 ev?kan?lnyi zsirad?k
a z?lds?gek, pirul?s k?zben |
Egy?bk?nt a sima s?s v?zben p?roltat is szeretj?k, de sokf?lek?ppen szoktam csin?lni (n?lam a f?z?s olyan, mint a Surda frizur?i...). ?rdemes kipr?b?lni hagym?val, fokhagym?val, aszalt paradicsommal, olaszos f?szerekkel, ?s m?g sorolhatn?m, hogyan... Ha van kedvetek, ?rj?tok meg, ti hogyan szokt?tok.