Z?ldf?szeres kal?cs
sponsored links
Fens?ges, puha, f?szeres kal?csot s?t?ttem csal?dom nagy ?r?m?re. A fokhagyma ?s bazsalikom olyan ?zvil?got k?lcs?n?z neki, hogy nem is k?v?n az ember hozz? sem vajat, sem mas felt?tet.
Hozz?val?k:
3 dl tej
5 dkg ?leszt?
1 e.k cukor
1 toj?s
1 e.k s?
50 dkg liszt
Tetej?re: 1 toj?ss?rg?ja
T?ltel?k:
10 dkg teavaj
4-5 gerezd fokhagyma
1 e.k bazsalikom (vagy kapor vagy ?zl?s szerint b?rmi) A tejet meglangyos?tjuk a keleszt? t?lban, belemorzsoljuk az ?leszt?t, hozz?adjuk a cukrot ?s p?r percet pihentetj?k. Hozz?adjuk az elkevert toj?st, a lisztet ?s szilikon kever?vel egynem? t?szt?v? keverj?k. R?tessz?k a tet?t ?s pukkan?sig kelesztj?k. Olajozott szilikon lapon ujjnyi vastagra ny?jtjuk ?s megkenj?k a f?szeres vajjal. Feltekerj?k, k?z?pen hossz?ban f?lbev?gjuk, ?sszefonjuk ?s az UltraPro ed?nybe helyezz?k. Lekenj?k a toj?ss?rg?j?val ?s 200 fokon. 30-35 percig s?tj?k!