Z?ldbab ?des-savany? k?retk?nt
sponsored links
Hozz?val?k:
45-50 dkg fagyasztott z?ldbab (Lidl-s volt nekem)
baconszalonna cs?kokra v?gva (kb. 10 dkg)
1 nagyobb hagyma (f?lbe, majd szeletekre v?gva)
- ?zl?s szerint:
balzsamecet kr?m
krist?lycukor
s?
A z?ldbabot forr?sban lev? s?s v?zbe tettem ?s p?r perc alatt roppan?sra f?ztem. Lesz?rtem, j?ghideg v?zben leh?t?ttem, majd sz?r?be t?ve hagytam lecsepegni.
A baconszalonn?t egy tefloserpeny?ben megs?t?ttem, majd kiszedtem egy t?ny?rra.
A visszamaradt zsirad?kon ?vegesre p?roltam a hagym?t, azut?n megsz?rtam 1-1,5 ev?kan?l krist?lycukorral, hozz?adtam 1 ev?kan?l balzsamecetet, amikor a cukor megkarameliz?l?dott, r?tettem a z?ldbabot, s?ztam, majd sz?ks?g szerint m?g ?zes?tettm cukorral, balzsamecettel, esetleg m?g s?val.