Wicha tészták

2014-01-22

sponsored links

Még tavaly novemberben sikerült megismerkednem egy szimpatikus családi tésztakészítõ manufaktúrával. Ami számomra igazán különleges volt, hogy bátran kísérleteznek, és ízesített tésztáik igazi kulináris élménynek számítanak.

A családi vállalkozást 1989-ben alapították Wicháék, s már húsz évvel ezelõtt is az volt a cél, hogy kiváló és állandó minõségû házi száraztésztákkal lássák el a háziasszonyokat, illetve partnereiket. Ahogy az egy családi vállalkozáshoz illik, folyamatosan, lépésrõl lépésre fejlesztették üzemüket és termékeiket. Valamennyi termékük csak természetes anyagot tartalmaz, a tészták készítése során nem használnak lisztjavító adalékot, tartósítót és színezéket. Az már csak természetes, hogy minden kísérletezés során szem elõtt tartják az egészséges táplálkozást, nem utolsó sorban az is fontos, hogy valamennyi alapanyagot saját maguk szereznek be, kizárólag magyar termelõtõl!
A vállalkozást megismerve, hamar kiderült, nem céljuk, hogy felvegyék a versenyt az olcsó tömegtermékeket gyártókkal, hanem inkább olyan kiváló minõségû, széles íz- és formaválasztékú tésztákkal álljanak vásárlóik felé, melyek bátran kiállják a versenyt minden tekintetben. Jelenleg 8 tojásos tészta, 3 tojásos tészta, Teljes kiõrlésû tészta, Bazsalikomos tészta, Chilis tészta, Medvehagymás tészta képezi kínálatukat. A legújabb kísérletezés eredménye decemberben került a piacra, ez pedig a bazsalikomos lasagne tészta. Ehhez nekünk még nem sikerült hozzájutnunk, de megismerve a tésztákat, bátran ajánljuk ezt is!
A tésztákkal persze mi is próbát tettünk, s készítettünk egy-két fogást. A következõ hetekben, szép sorban közzé is tesszük majd õket.


Folytats a blogon ... culinaricum.blogspot.com/2014/01/wich...

sponsored links

Keres?s