Whiskys csirke
sponsored links
Azt terveztem, hogy valami nagyon egyszerû, mártásos csirkemellet készítek. Aztán megláttam a bárpulton a nagy üveg whiskyt, s máris rájöttem, hogyan tehetem hasznossá :) Jó ötlet volt, ez az étel igazán finomra sikeredett. A kevéske liszttõl eltekintettem, mert tényleg csekély menyiségben szerepel csak benne, egyébként más, egészségtelen dolgok nincsenek benne.
A gyerekek rizibizivel kérték, és sima jégsalátával fogyasztottam.
Hozzávalók:
- 2 csirkemell
- 2,5 dl zsírszegény fõzõtejszín
- 2-3 dl húsalaplé, zöldségalaplé, vagy sima víz
- 3 evõkanál liszt
- 4-5 evõkanál whisky (kb ennyi lehetett, nem mértem, de nem sajnáltam)
- citromlé ízlés szerint
- szecsuáni borsos fûszerkeverék (vagy más, húshoz illõ fûszer)
- só, õrölt színes bors
- kókuszzsír vagy olívaolaj a sütéshez
Elkészítése:
- A csirkemellet megmossuk, szeletekre vágjuk, majd minden szeletet, fóliával letakarva, kiklopfoljuk.
- Megszórjuk sóval, borssal, és fûszerkeverékkel.
- Egy nagy serpenyõben felforrósítjuk a zsiradékot, és a hússzeleteket fedõ alatt, 2-3 perc alatt megpároljuk.
- Amikor minden szeletet puhára pároltunk, a visszamaradt zsiradékban a lisztet kissé megpirítjuk. beleöntjük a whiskyt (tényleg nem árt, ha nem sajnáljuk:) ), a tejszínt, meg az alaplevet. Megsózzuk, és lassú tüzön, kavargatva, besûrítjük, összeforraljuk. A végén az édeskés ízt citromlével ellensúlyozzuk.
- A hússzeleteket visszahelyezzük a mártásba, és újraforraljuk.
- Friss salátával, vagy zöldségkörettel fogyasztva finom, egészséges, és nem hízlal.