Wasabi és sárgarépa

2010-11-11

sponsored links




Mi maradt a hûtõben? Darált sertéshús. Nem szeretem. De kidobni nem szabad. Kidobási mániám van amúgy is állítólag. Még határozottan tagadom. Aztán lehet, hogy beismerem. Pedig nem is igaz. Ugye...
Miután összeállt a fûszeres pályám (minden elfogyott darab utánpótlásra került) úgy éreztem kezdhetek lubickolni és valami észveszejtõt fõzni. Ez elsõ körben úgy tûnt nem valósult meg, mert "maradékok" kipucolása vált céllá, de végül annyira ízlett a saláta, hogy elismerõen bólogattunk. Valószínûleg a nagy éhség tette ezt, de egyenlõre határozottan hiszek abban, hogy ez a saláta jó saláta.:)


Fûszeres húspogácsa wasabis sárgarépával

darált sertéshús
kínai ötfûszer
szezámolaj
hoisin szósz
szója szósz
panko (tojás és liszt a panírozáshoz)

A darált sertéshúst elkeverem a fûszerekkel, 1-2 órán keresztül hagyom állni, majd pankoban átforgatva kisütöm.

wasabi paszta
rizsecet
víz
cukor
gyömbér
sárgarépa
újhagyma

A nagymamaféle ecetes cukros víz a fejes salátára való emlékezés mindig a legjobb érzést hozza belõlem elõ, mert mellé képzelem a nokedlit és a felejthetetlen pörköltjét, majd a végén diadal ittasan megivott ecetes-cukros-víz kombinációt. Imádtam.

A sárgarépa ugyanezen elv alapján készült, bár nem ittam meg a végén. A juliennre vágott sárgarépát a felsorolt alapanyagokban "marináltam", majd lecsepegtettem. Ha kibírt volna egy 12 órát a marinálási idõ, és szinte nem rögtön került volna elfogyasztásra, biztos vagyok benne, hogy az ízek érlelõdtek volna és másnaposan lett volna tökéletes.

Folytats a blogon ... angelastaste.blogspot.com/2010/11/mi-...

sponsored links

Keres?s