Vöröslencse fõzelék padlizsánfasírttal
sponsored links
-->
Hozzávalók 4 személyre:
A padlizsánfasírthoz:
- 20 dkg vöröslencse
- 1 vöröshagyma
- 1 evõkanál kókuszolaj
- 1 babérlevél
- 1 dl zsírszegény fõzõtejszín
- 1 evõkanál házi ételízesítõ
- 1 evõkanál balzsamecet
- 1 teáskanál nyírfacukor vagy eritrit
- só, õrölt bors
A padlizsánfasírthoz:
- 1 nagyobb padlizsán (40 dkg)
- 1 lilahagyma apróra vágva
- 1 tojás
- 3 dkg szikkadt kenyér apróra zúzva (teljes kiõrlésû)
- 1 teáskanál fûszerpaprika
- néhány bazsalikomlevél
- só, õrölt bors
- a sütéshez kókuszolaj
Elkészítése:
- A fõzelékhez az apróra vágott hagymát megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a babérlevelet, meg a paprikát. Megkavargatjuk, hozzáadjuk a megmosott lencsét, és sós, ételízesítõs vízben puhára fõzzük. Egy részét összeturmixoljuk, ezzel sûrítve a fõzeléket, majd tejszínnel, cukorral, borssal, és balzsamecettel ízesítjük, dúsítjuk.
- A fasírthoz a padlizsánt megmossuk, apró kockára vágjuk, és egy kevés kókuszolajon, egy serpenyõben megpároljuk. Ezután összegyúrjuk a többi hozzávalóval, majd korongokat formázunk belõle, és forró kókuszolajon mindkét oldalán pirosra sütjük.
- A fõzelék mellé kínáljuk.