Vörösborospötty
sponsored links
Akkor térjünk vissza egy kicsit az egy hónappal ezelõtti Karácsonyra és az arra készített süteményekre.Elsõként Limara pékségénél itt láttam egy bizonyos ujjlenyomatost süteményt.
Kipróbáltam és isteni lett!!!
Elneveztem Vörösborpöttynek. Mert, hogy vörösboros krém való bele és olyan kis pötty.
Fél adagot készítettem, tehát ennek a receptjét írom le, ez kb. 25-30 pötty, attól függõen milyen nagyságúak.
15 dkg liszt
10 dkg õrölt mandula (én az egész mandulaszeleteket durvára õröltem)
pici sütõpor
vaníliás cukor
10 dkg vaj
1 tojás sárgája
kevés tejföl
Az eredeti recept ír hideg tejszínt is,amit nem tettem bele, helyette pici tejföl.
A boros töltelék:
1 dl vörösbor
2 ek. édesítõszer vagy porcukor
ízesítésképpen: fahéj, narancs és citrom héja,illetve leve, szegfûszeg.
7 dkg étcsokoládé
A tészta hozzávalóit összegyúrom és 1 órát hideg helyre teszem. Nekem egy éjszakát pihent a hûtõben.
A krém elkészítése: A borhoz hozzáadom a fûszereket és felére forralom.
Ha elkészült leszûröm és hozzáadom az étcsokoládét, amit simára keverek.
Egyszerûen elmondhatatlanul mennyei illatok lesznek a konyhában!! áááá..
Közben a tésztát elõveszem, kis golyókat csinálok belõle, majd az ujjammal belenyomok egy lyukat.
Lehetõleg akkorát,hogy férjen bele krém rendesen!! :)
A kis golyókat 15 perc alatt készre sütöm közepes hõfokon.
Ha kihûltek, belecsepegtetem a boros csokoládékrémet és már kóstolhatjuk is!!
Mennyei!!!
Jó étvágyat hozzá!