Vörösboros szûzérmék
sponsored links
A receptet a kifoztuk.hu oldalán találtam.
50 dkg szûzérmét a hús rostjaira merõlegesen felkarikázunk (kb. 2 centis vastagságra), sózzuk, borsozzuk és kevés olívaolajon 2-2 percig sütjük mindkét oldalán.
Kiszedjük a húst egy tányérra.
Az ott marad olajra rakunk két felkockázott lilahagymát és 25 dkg gombát, egy csipet kakukkfûvel pár percig dinszteljük, majd hozzáadunk 1 teáskanál mézet, és felöntjük 3 dl vörösborral, az eredeti recept Taschner Merlot-t írt.
10 percig fõzzük, majd visszarakjuk bele a szûzérméket, fûszerezzük még sóval, borssal és kakukkfûvel.
Újabb 10 perc fõzés után ha a hús megpuhult kész is.
50 dkg szûzérmét a hús rostjaira merõlegesen felkarikázunk (kb. 2 centis vastagságra), sózzuk, borsozzuk és kevés olívaolajon 2-2 percig sütjük mindkét oldalán.
Kiszedjük a húst egy tányérra.
Az ott marad olajra rakunk két felkockázott lilahagymát és 25 dkg gombát, egy csipet kakukkfûvel pár percig dinszteljük, majd hozzáadunk 1 teáskanál mézet, és felöntjük 3 dl vörösborral, az eredeti recept Taschner Merlot-t írt.
10 percig fõzzük, majd visszarakjuk bele a szûzérméket, fûszerezzük még sóval, borssal és kakukkfûvel.
Újabb 10 perc fõzés után ha a hús megpuhult kész is.