Vörösboros resztelt csirkemáj tojással, rizzsel, vöröskáposztasalátával
sponsored links
Vörösboros resztelt csirkemáj tojással, rizzsel, vöröskáposztasalátával
Szeretem a csirkemájat, azért mert olcsó, de finom és könnyû vele dolgozni Most nem egy hagyományos recept következik:Hozzávalók :
- 25 dkg csirkemáj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db csípõs hegyes zöldpaprika
- 2 db chili paprika
- 1 dl vörösbor
- 20 dkg rizs
- olívaolaj
- só
- õrölt fekete bors
- õrölt csípõs piros paprika
- 2 db tojás
- 1 szelet vörös káposzta
- borecet
Reggel a rizst beáztatom. A káposztát legyalulom, sózom, borsozom,. meglocsolom ecettel, olajjal, beteszem a hûtõbe. A hagymát aprítom, a paprikát és a paradicsomot darabolom.
A májat alaposan megmosom, s vízben ázni hagyom. A tojásokat megfõzöm, megpucolom, hosszában félbevágom.
A rizst felteszem fõni. A májat leöblítem, négybevágom. Egy serpenyõben olajon megdinsztelem a hagymákat, ráteszem a májat, majd a paprikát és a paradicsomot, fûszerezem, dinsztelem. A vége felé öntök rá vörösbort.
Tálaláskor szedek a tányérra rizst, mellé resztelt májat, valamint két fél tojást, s káposztasalátát. A rizsre locsolok a máj szaftjából, fûszerezem. Vörösborral fogyasztom.