Vízben kelt desszertkenyér (Water-Proofed Bread)
sponsored links
Hosszabb kihagyás után, újra együtt sütök a BBB "akik szeretnek kenyeret sütni" csajokkal.
( A BBB -Bread Baking Babes- szûk baráti társaság, a világ minden tájáról olyanok, akik szeretnek kenyeret sütni.
Olyan emberek alapították, akik szeretnek együtt kenyeret sütni.
Minden hónapban az alapítók közül, van egy Háziasszony, aki "adja" a receptet, megsütik az alapítók és bárki aki szeretné,
a tapasztalatokat pedig a hónap végén, megosztjuk egymással.
a tapasztalatokat pedig a hónap végén, megosztjuk egymással.
2012 januárjától többnyire a BBB csajokkal sütök.
Az elõzõekben "közösen" sütött kenyerek, a BBB címszó alatt szerepelnek.)
Ebben a hónapban Elle a háziasszony, a feedingmyenthusiasms blog írója.
A hónap kenyerét James Beard amerikai séf "Beard Bread" (1973) könyvébõl választotta.
A kenyér különlegessége, a kivitelezésben van: a tészta összeállítása után az elsõ kelesztés vízben! történik.
Bár Elle, nem hallott még errõl a technikáról, mi magyarok igen.
"Vízen kullogó" vagy "vízben kelt" vagy "vízenkõtt"-ként ismerik legtöbben az így készült süteményt.
Nevezik még "kútban kelt"-nek is, mert réges-régen kútba eresztették és ott ...