Vékonytésztájú pizza!

2010-06-01

sponsored links

A párom pizzaimádó. Nem volt még olyan, hogy megunta volna, és mivel általában én se mondok nemet a pizzára, így elég sokszor eszünk. Mostanra sikerült kifejlesztenem egy házilag, amatõr pizzasütõ számára (mint én) is alkalmazható technikát, amivel igazán vékony tésztájú pizzát tudok sütni.

Hozzávalók:

700 g liszt

1,5 zacskó élesztõ (7g - egy zacsiban)

kb 3,5 dl langyos víz

4 evõkanál olívaolaj

1 evõkanál só

1 púpos teáskanál cukor

Az élesztõt 2 dl vízben a cukorral és az olajjal összekeverem, felfuttatom. Liszttel összegyúrom, és szép lassan adagolom hozzá a többi vizet, mert lisztfüggõ, hogy éppen mennyi kell. Mostanában már csak robotgépbe öntöm a lisztet, meg az élesztõs katyvaszt és a kész masszát még kézzel dagasztom egy pár percig. Fél órát-órát kelesztem, attól függõen, hogy mennyire vagyunk éhesek.

A tésztából lecsípek egy baracknyit, vagy kisebbet és kézzel laposra nyújtogatom, húzogatom. Aztán a szilikon tortaformába lapogatom, annyira vékonyra nyújtom amennyire csak tudom, épphogy el nem szakad a tészta. Aztán megkenem paradicsomszósszal (paradicsompüré, fokhagyma, só, bors, bazsalikom apróra vágva), vagy épp kapros juhtúrós tejföllel. Utána jöhet rá bármi. Nápolyban kevés feltéttel csinálják, viszonylag kevés sajttal, de a nagyon vékony tésztán ez nem gond. Mi azért bõven pakolunk rá mindenféle finomságot. Ezen épp sonka, tojás és olívabogyó van.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... egykiskonyha.blog.hu/2010/05/31/vekon...

sponsored links

Keres?s