VKF XXXIV - Sajttorta eperöntettel

2010-05-16

sponsored links

Duende VKF kiírásának is megfelel ez a csodafinom eperöntet, amit a sajttortához készítettem.

Az eperöntetet most készítettem elõszöt átpaszírozott eperbõl, de megéri a néhány perc plussz munkát és fárdtságot, mert sokkal finomabb, lágyabb, Aphrodité asztalára valóbb lesz tõle az öntet.

Hozzávalók (20 cm-es tortaformához):
A tortához:

10 dkg babapiskóta
5 dkg vaj
25 dkg mascarpone
2 tojás
1 evõkanál tejföl
1 evõkanál cukor
1 evõkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom héja

Az eperöntethez:
? kg eper
1 evõkanál cukor

A babapiskótát elektromos aprítóval morzsásra aprítottam. A vajat 1 perc alatt a mikroban megolvasztottam, hozzákevertem a piskótamorzsához. A vajas masszát kanállal elegyengettem egy 20 cm-es kapcsos tortaforma alján.
A mascarponehoz elektromos habverõvel hozzákevertem a tejfölt, a cukrot, vaníliás cukrot, lisztet. Belereszeltem a citrom héját, végül hozzákevertem a tojásokat is. A krémet a piskótamasszára öntöttem, elsimítottam. 160 fokra elõmelegített sütõben légkeveréssel 30 percet sütöttem.
Az epret megmostam, alaposan lecsöpögtettem. Botmixerrel pépesítettem. Az eperpépet egy szitán átpasszíroztam, hozzákevertem a cukrot és alacsony hõfokon, folyamatosan kevergetve felforraltam, majd még 1-2 percig fõztem.

Ötletadó: Stahl Judit - Végre otthon


Folytats a blogon ... manokonyha.blogspot.com/2010/05/vkf-x...

sponsored links

Keres?s