Vitello tonnato

2013-01-02

sponsored links


Nagyon olasz, nagyon egyedi, nagyon finom.
Mikor elõször ettem ilyet fogalmam sem volt róla, hogy mit eszem. Éreztem, hogy valami tonhalas, hogy valami húsos, de nem tudtam rájönni, hogy mibõl van. Mikor megkérdeztem, hogy mégis micsoda, majdnem leestem a székrõl. Tonhalas, majonézes borjú! Szardíniával. Na, ez aztán kemény...
De amilyen furcsa, annyira finom is. Különlegesebb alkalmakkor szoktam készíteni, mert nem tartozik az olcsóbb elõételek közé, de mikor úgy állnak a csillagok, és a borjúhátszín és a rio mare is le van értékelve, akkor bizony étlapra kerül ez a különlegesség is.

Hozzávalók

Fél kiló borjúhátszín
2 dl fehérbor
egy fél marék zsálya és 3-4 nagy babérlevél
egy nagy fej hagyma
egy negyed zeller
egy kisebb sárgarépa
egy kisebb fehérrépa ...


Folytats a blogon ... panelgastro.blogspot.com/2013/01/vite...

sponsored links

Keres?s