Virslis tésztapolip
sponsored links
Néhány hónappal ezelõtt szinte minden nap láttam a Facebook-on egy jópofa ötletet: virslidarabokba spagettiszálak voltak szúrva és így együtt kifõzve. Tálalásnál pedig úgy nézett ki, mintha a virslibõl poilipkar szerûen nyúlnának ki a megfõtt spagettik.
Valahogy így:
Nagyon tetszett! Mindenképpen ki akartam próbálni, csak valahogy sosem jutott eszembe, amikor azon gondolkodtam, hogy mit fõzzek. És bevallom, kicsit tartottam attól, hogy mi van, ha a tészta fõzése közben a virsli szétesik, szétnyílik, stb.
Hajdanán, gyerekkoromban talán két féle virslit lehetett kapni. A választék tehát elenyészõ volt, viszont cserébe ezért nagyon finom és jó minõségû volt a virsli. Emlékszem, sokszor "csak úgy", odamentem a hûtõhöz, kivettem belõle egy virslit és fõzés nélkül megettem. Imádtam! És amikor megfõztük, akkor sem esett szét, nem robbant ketté, nem nyílt ki. Nyilván kevesebb volt benne a szója mint manapság. És több a hús.
Mostanában sajnos találkoztam én már olyan drága, nagyon jó minõségûnek mondott virslivel is, ami ehetetlenné vált, amint megfõztük. Éppen ezért nem szeretnék márkákat emlegetni, még a végén hitelrontással lennék vádolva. :)
Ami viszont nagyon meglepett, az az egyik szupermarket szilveszter elõtt kapható családi kiszerelésû virslije volt. Csak próbaként vettem belõle egy csomagot, mert túlságosan olcsónak tûnt ahhoz képest, hogy nagyon magas százalékú hústartalommal hirdették. Leteszteltem. Ettem belõle nyersen, fõve, sütve és csodálkoztam: nem esett szét, egyben maradt, az ízét is megtartotta. Engem meggyõzött. Szilveszter után visszamentem a boltba és örömmel láttam, hogy még maradt belõle, úgyhogy bevásároltam néhány csomaggal, most a mélyhûtõben várakoznak további felhasználásra.
Ráadásul a nagy virslitesztelgetés közben eszembe jutott, hogy ki akartam próbálni a tésztapolipot is már néhány hónapja. Itt volt rá a remek alkalom!
Néhány darab virslit felkarikáztam - keskenyebb, szélesebb darabokra, ahogyan sikerült - és spagetti hiányában félbetört makaróniszálakat fûztem át a karikákon. Egy-egy virslidarabba 3 szál makaróni került.
Egy nagy fazékban enyhén sós vizet forraltam és egymás után beletettem a megtûzdelt virsliket. Ahogy a tészta elkezdett lágyulni, óvatosan megkevertem az egészet. A víz újraforrásától számított 1 perc múlva lezártam a gázt és lefedtem a fazekat. Néhány perc múlva megkóstoltam és puhának ítéltem, így leszûrtem és azonnal tálaltam Bee húsmentes szójaszószos-paradicsomos zöldséges tésztaszószával.
Kicsit macerásabb elkészíteni, mint egy egyszerû kifõtt tésztát, hiszen a legtöbb idõt a makaróni/spagetti szálak átfûzögetése veszi el. Viszont mindenképpen megéri, mert egy igazán mutatós étel lesz a végeredmény.
Valahogy így:
Nagyon tetszett! Mindenképpen ki akartam próbálni, csak valahogy sosem jutott eszembe, amikor azon gondolkodtam, hogy mit fõzzek. És bevallom, kicsit tartottam attól, hogy mi van, ha a tészta fõzése közben a virsli szétesik, szétnyílik, stb.
Hajdanán, gyerekkoromban talán két féle virslit lehetett kapni. A választék tehát elenyészõ volt, viszont cserébe ezért nagyon finom és jó minõségû volt a virsli. Emlékszem, sokszor "csak úgy", odamentem a hûtõhöz, kivettem belõle egy virslit és fõzés nélkül megettem. Imádtam! És amikor megfõztük, akkor sem esett szét, nem robbant ketté, nem nyílt ki. Nyilván kevesebb volt benne a szója mint manapság. És több a hús.
Mostanában sajnos találkoztam én már olyan drága, nagyon jó minõségûnek mondott virslivel is, ami ehetetlenné vált, amint megfõztük. Éppen ezért nem szeretnék márkákat emlegetni, még a végén hitelrontással lennék vádolva. :)
Ami viszont nagyon meglepett, az az egyik szupermarket szilveszter elõtt kapható családi kiszerelésû virslije volt. Csak próbaként vettem belõle egy csomagot, mert túlságosan olcsónak tûnt ahhoz képest, hogy nagyon magas százalékú hústartalommal hirdették. Leteszteltem. Ettem belõle nyersen, fõve, sütve és csodálkoztam: nem esett szét, egyben maradt, az ízét is megtartotta. Engem meggyõzött. Szilveszter után visszamentem a boltba és örömmel láttam, hogy még maradt belõle, úgyhogy bevásároltam néhány csomaggal, most a mélyhûtõben várakoznak további felhasználásra.
Ráadásul a nagy virslitesztelgetés közben eszembe jutott, hogy ki akartam próbálni a tésztapolipot is már néhány hónapja. Itt volt rá a remek alkalom!
Néhány darab virslit felkarikáztam - keskenyebb, szélesebb darabokra, ahogyan sikerült - és spagetti hiányában félbetört makaróniszálakat fûztem át a karikákon. Egy-egy virslidarabba 3 szál makaróni került.
Egy nagy fazékban enyhén sós vizet forraltam és egymás után beletettem a megtûzdelt virsliket. Ahogy a tészta elkezdett lágyulni, óvatosan megkevertem az egészet. A víz újraforrásától számított 1 perc múlva lezártam a gázt és lefedtem a fazekat. Néhány perc múlva megkóstoltam és puhának ítéltem, így leszûrtem és azonnal tálaltam Bee húsmentes szójaszószos-paradicsomos zöldséges tésztaszószával.
Kicsit macerásabb elkészíteni, mint egy egyszerû kifõtt tésztát, hiszen a legtöbb idõt a makaróni/spagetti szálak átfûzögetése veszi el. Viszont mindenképpen megéri, mert egy igazán mutatós étel lesz a végeredmény.