Virslis spagetti sütõben sütve

2014-01-26

sponsored links


Sokszor készítek darált hús nélküli spagettit, mert a kisfiam nem nagyon rajong a húsos változatért. Talán ezért is született meg ez a virslis változat, egy kicsit átalakítva az eredeti elkészítési módhoz képest... Nekünk bevált! :)

Hozzávalók:
  • 25 dkg spagetti tészta
  • 6 db (3 pár) virsli
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl házi sûrített paradicsom
  • 30 dkg gouda sajt (vagy parmezán)
  • étolaj
  • oregánó
  • bazsalikom
  • õrölt fehér bors
  • vaj
A spagetti tésztát enyhén sós vízben kifõzzük, leszûrjük és félretesszük. A virsliket felkarikázzuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és egy serpenyõben kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a felkarikázott virslit, és felöntjük a paradicsomlével. Oregánóval, bazsalikommal fûszerezzük, kevés sót és õrölt fehér borsot is adhatunk hozzá. Kb. 10 percig fõzzük, amíg rottyan egyet, és a virslik átfõnek.
Egy tûzálló tál vagy jénai alját és oldalát kikenjük vajjal, majd belesimítjuk a leszûrt tésztát.


Ráhalmozzuk a paradicsomos virslit és egy kanállal kissé belekeverjük a tésztába.
A sajtot lereszeljük, a tetejére szórjuk és 180 fokra elõmelegített sütõben kb. 15 perc alatt készre sütjük.




Folytats a blogon ... fozzunk-egyutt.blogspot.com/2014/01/v...

sponsored links

Keres?s