virslis mustáros kifli

2010-05-15

sponsored links




Ennek a finom töltött kifli receptjének alapját itt Andinál talátam. Annyira szépek a kiflijei, gondoltam nekem is ki kell próbálnom. Apróbb változtatásokkal ugyan, de megszülettek az én kicsikéim is.

Hozzávalók 8 darabhoz:
-25 dkg liszt
-8 db virsli
-mustár
-fél doboz kefír
-2 közepes burgonya
-10 dkg sajt
-1 ek olaj
-1,5 dkg élesztõ
-1 tk só
-2 dl tej
-1 tojás

Az élesztõt megfutatjuk kb. 1 dl tejen egy csipet cukorral. A burgonyát megfõzzük és összetörjük. (Kiteszteltem 12 perc alatt felkockázva a mikróban  megfõ) Amint egy kicsit kihûlt hozzáadjuk a lisztet, a kefírt, az olajat, sót, és az élesztõnket, ha kell még a maradék tejet. Ha jól összeállítottuk, kelesszük a duplájára. Ha ez megtörtént, akkor kicsit gyúrjuk át, azután osszuk 8 részre. Ezeket nyútsuk ki, kenjük meg mustárral, helyezzük a virsliket bele és fedjük be a tésztával. Tegyük kivajazott kilisztezett tepsibe, kenjük be tojással és reszeljünk rá sajtot. 180 fokon süssük aranybarnára. (kb.30 perc) 
Nem szikkad ki másnapra, akkor is nagyon finom. :)



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Krisztugi/~3/...

sponsored links

Keres?s