Villámgyorsan elkészíthetõ, mennyei bûnbeesés: Gofri velvet habbal, gyümölcsökkel
sponsored links
Gofri fehér csokoládés tejszínnel, gyümölcsökkel
Este 7 óra és komoly elvonási tüneteket produkálok, hogy ma még nem sütöttem.
Bár a mai izgalom megvolt (és elég is volt bõven), ugyanis a vasárnap hajnali 4,4-es erõsségû földrengés 3., 3,2-es utórengése rázta meg a környéket. Ilyenkor ha meghallom a morajlást, elkap a félelem. Elkezdek remegni. Ma komolyan azt hittem, hogy le kell döntenem egy felest, hogy megnyugodjak. Tudom, másfelé viszonylag gyakoriak a földmozgások, de felén nem. Tavaly volt kettõ, idén (érezhetõ) utórengésestül már 3 és egyre erõsebb rengés. Nekünk ez bõven elég okot szolgáltat arra, hogy menekülési tervet készítsünk, hogyan mentsük a gyerekeket ha baj van.
Na hagyjuk is, evezzünk át édesebb vizekre. Bûnözzünk este 6 után frissen készített narancsos gofrival, koronázzuk meg kevéske fehér csokoládés tejszínhabbal és megszórjuk szép gyümölcsökkel. Aki diétázik forduljon el gyorsan!
Bögrés recept, úgyhogy egyszerûen kimérhetünk mindent, pikk-pakk kész az egész és nagyon finom!
Hozzávalók 20 darab gofrihoz:
1 és 3/4 csésze liszt
2 tk sütõpor
3 tk cukor
1/2 tk só
3 tojás
1/3 csésze olaj
1 és 1/2 csésze tej
1 zacskó (10 gramm házi) vaníliás cukor
1/2 narancs reszelt héja (vagy citromé)
2 dl habtejszín
10 dkg fehér csokoládé
Ha pikánsabbá szeretnénk legyen narancs helyett citrom héj és vaníliás cukor helyett ibolyás cukor.
Elõször is a tojások fehérjét 1 teáskanál cukorral felverjük kemény habbá.
A sárgáit a vaníliás cukorral és a 2 tk cukorral kissé felverjük, majd beleöntjük az olajat, a tejet és ezek után apránként a sütõporral és sóval elkevert lisztet.
Legvégül belekeverjük több fázisban a kemény fehérje habot. Forgassuk a hablapáttal össze szépen az egészet.
Közben a gofri sütõt melegítsük elõ.
A tészta maga olajos, így akinek jó minõségû sütõje van, nem kell külön olajoznia azt. Én azonban egy ecsettel inkább minden egyes gofri kisütése elõtt végig kenem alul-felül olajjal a sütõt. Biztos ami tuti.
10 turnusban tudjuk kisütni a masszát, 20 db gofrit kapunk a végére. 1-1 evõkanálnyi masszát merek a sütõ mindkét felére és míg a zöld lámpa el nem oltódik sütöm.
Ha kihûlnek, tálaljuk. Szoktam hozzá gyümölcsös tejszínhabot készíteni.
Nagyon egyszerûen olvasztok ki a kívánt gyümölcsbõl 1-2 marékkal, cukorral kicsit felfõzöm, majd átpasszírozom. Ha kihûlt, a felvert tejszínhez keverem. A málnás tejszín?.hmmmm?..az mennyei.
Na de most fehér csokoládés tejszínnel készült. A fehér csokoládét megolvasztjuk és hagyjuk hûlni.
A tejszínt (most a legjobb, ha növényi tejszínt használunk) felverjük, majd amikor már kemény, belekanalazzuk a fehér csokoládét.
Jól összekeverjük és ezzel koronázzuk meg a gofrikat.
Díszítésképpen csümölcsökkel szórhatjuk, sõt, étcsokoládéval csíkozhatjuk is.
Nem csak guszta lesz, hanem finom is.
Falnád?
Egy kis szeder, egy kis ribizli, némi narancs, nagyon jól passzolnak a finom, fehér csokoládés tejszínnel és a narancsos gofrival.
Én velvet fehér csokoládét használtam. Callebaut. Fantasztikusan finom, selymes, lágy csokoládé, nagyon merem ajánlani figyelmetekbe!
Maga a gofri recept brutálisan egyszerû, gyors, nagyon finom, könnyed, nem fojtós gofrikat kapunk végeredményül. Annyira finom íze van önmagában is, hogy a lányok csak úgy tolták befelé.
Amellett, hogy némiképp csillapítottam a sütögetési kényszeremet és a kilóknak is adtam az esti nasizással kellemes emlékeket is felidéztem, mint minden gofri sütéskor.
Amikor még csak 8-9 éves forma lehettem mindig Hajdúszoboszlón nyaraltunk, mert ott volt nyaralónk. Nagyon szerettem. A strandon mindig eper- vagy málnahabos gofrit ettünk a nagynénémmel (aki megjegyzem csupán 1 és 1/2 évvel idõsebb tõlem, szóval egy korosztály vagyunk). Annyira szerettem! Azóta az a gofris már nem üzemel a strandon, de mikor elmentünk párommal nyaralni, nosztalgiáztam egy sort. Kellemes, édes emlékek ezek.
Ezek után nincs más hátra, minthogy jó nassolást kívánjak és földrengés mentes szép estét/napot Mindenkinek!
Blogkóstoló 3.: Black Velvet Cupcake
Trüffel krémes, erdei gyümölcsös CSIKOS mini palacsintatorta
Kenyértölcsér
VILLÁM REGGELI : Saját kenyér, saját vaj fél óra alatt?.
Villám McQueen torta
Este 7 óra és komoly elvonási tüneteket produkálok, hogy ma még nem sütöttem.
Bár a mai izgalom megvolt (és elég is volt bõven), ugyanis a vasárnap hajnali 4,4-es erõsségû földrengés 3., 3,2-es utórengése rázta meg a környéket. Ilyenkor ha meghallom a morajlást, elkap a félelem. Elkezdek remegni. Ma komolyan azt hittem, hogy le kell döntenem egy felest, hogy megnyugodjak. Tudom, másfelé viszonylag gyakoriak a földmozgások, de felén nem. Tavaly volt kettõ, idén (érezhetõ) utórengésestül már 3 és egyre erõsebb rengés. Nekünk ez bõven elég okot szolgáltat arra, hogy menekülési tervet készítsünk, hogyan mentsük a gyerekeket ha baj van.
Na hagyjuk is, evezzünk át édesebb vizekre. Bûnözzünk este 6 után frissen készített narancsos gofrival, koronázzuk meg kevéske fehér csokoládés tejszínhabbal és megszórjuk szép gyümölcsökkel. Aki diétázik forduljon el gyorsan!
Bögrés recept, úgyhogy egyszerûen kimérhetünk mindent, pikk-pakk kész az egész és nagyon finom!
Hozzávalók 20 darab gofrihoz:
1 és 3/4 csésze liszt
2 tk sütõpor
3 tk cukor
1/2 tk só
3 tojás
1/3 csésze olaj
1 és 1/2 csésze tej
1 zacskó (10 gramm házi) vaníliás cukor
1/2 narancs reszelt héja (vagy citromé)
2 dl habtejszín
10 dkg fehér csokoládé
Ha pikánsabbá szeretnénk legyen narancs helyett citrom héj és vaníliás cukor helyett ibolyás cukor.
Elõször is a tojások fehérjét 1 teáskanál cukorral felverjük kemény habbá.
A sárgáit a vaníliás cukorral és a 2 tk cukorral kissé felverjük, majd beleöntjük az olajat, a tejet és ezek után apránként a sütõporral és sóval elkevert lisztet.
Legvégül belekeverjük több fázisban a kemény fehérje habot. Forgassuk a hablapáttal össze szépen az egészet.
Közben a gofri sütõt melegítsük elõ.
A tészta maga olajos, így akinek jó minõségû sütõje van, nem kell külön olajoznia azt. Én azonban egy ecsettel inkább minden egyes gofri kisütése elõtt végig kenem alul-felül olajjal a sütõt. Biztos ami tuti.
10 turnusban tudjuk kisütni a masszát, 20 db gofrit kapunk a végére. 1-1 evõkanálnyi masszát merek a sütõ mindkét felére és míg a zöld lámpa el nem oltódik sütöm.
Ha kihûlnek, tálaljuk. Szoktam hozzá gyümölcsös tejszínhabot készíteni.
Nagyon egyszerûen olvasztok ki a kívánt gyümölcsbõl 1-2 marékkal, cukorral kicsit felfõzöm, majd átpasszírozom. Ha kihûlt, a felvert tejszínhez keverem. A málnás tejszín?.hmmmm?..az mennyei.
Na de most fehér csokoládés tejszínnel készült. A fehér csokoládét megolvasztjuk és hagyjuk hûlni.
A tejszínt (most a legjobb, ha növényi tejszínt használunk) felverjük, majd amikor már kemény, belekanalazzuk a fehér csokoládét.
Jól összekeverjük és ezzel koronázzuk meg a gofrikat.
Díszítésképpen csümölcsökkel szórhatjuk, sõt, étcsokoládéval csíkozhatjuk is.
Nem csak guszta lesz, hanem finom is.
Falnád?
Egy kis szeder, egy kis ribizli, némi narancs, nagyon jól passzolnak a finom, fehér csokoládés tejszínnel és a narancsos gofrival.
Én velvet fehér csokoládét használtam. Callebaut. Fantasztikusan finom, selymes, lágy csokoládé, nagyon merem ajánlani figyelmetekbe!
Maga a gofri recept brutálisan egyszerû, gyors, nagyon finom, könnyed, nem fojtós gofrikat kapunk végeredményül. Annyira finom íze van önmagában is, hogy a lányok csak úgy tolták befelé.
Amellett, hogy némiképp csillapítottam a sütögetési kényszeremet és a kilóknak is adtam az esti nasizással kellemes emlékeket is felidéztem, mint minden gofri sütéskor.
Amikor még csak 8-9 éves forma lehettem mindig Hajdúszoboszlón nyaraltunk, mert ott volt nyaralónk. Nagyon szerettem. A strandon mindig eper- vagy málnahabos gofrit ettünk a nagynénémmel (aki megjegyzem csupán 1 és 1/2 évvel idõsebb tõlem, szóval egy korosztály vagyunk). Annyira szerettem! Azóta az a gofris már nem üzemel a strandon, de mikor elmentünk párommal nyaralni, nosztalgiáztam egy sort. Kellemes, édes emlékek ezek.
Ezek után nincs más hátra, minthogy jó nassolást kívánjak és földrengés mentes szép estét/napot Mindenkinek!
Ezeket is kedvelnéd:
Blogkóstoló 3.: Black Velvet Cupcake
Trüffel krémes, erdei gyümölcsös CSIKOS mini palacsintatorta
Kenyértölcsér
VILLÁM REGGELI : Saját kenyér, saját vaj fél óra alatt?.
Villám McQueen torta