Villámgyorsan elkészíthetõ, mennyei bûnbeesés: Gofri velvet habbal, gyümölcsökkel

2014-01-22

sponsored links

Gofri fehér csokoládés tejszínnel, gyümölcsökkelGofri fehér csokoládés tejszínnel, gyümölcsökkel

Este 7 óra és komoly elvonási tüneteket produkálok, hogy ma még nem sütöttem.

Bár a mai izgalom megvolt (és elég is volt bõven), ugyanis a vasárnap hajnali 4,4-es erõsségû földrengés 3., 3,2-es utórengése rázta meg a környéket. Ilyenkor ha meghallom a morajlást, elkap a félelem. Elkezdek remegni. Ma komolyan azt hittem, hogy le kell döntenem egy felest, hogy megnyugodjak. Tudom, másfelé viszonylag gyakoriak a földmozgások, de felén nem. Tavaly volt kettõ, idén (érezhetõ) utórengésestül már 3 és egyre erõsebb rengés. Nekünk ez bõven elég okot szolgáltat arra, hogy menekülési tervet készítsünk, hogyan mentsük a gyerekeket ha baj van.

Na hagyjuk is, evezzünk át édesebb vizekre. Bûnözzünk este 6 után frissen készített narancsos gofrival, koronázzuk meg kevéske fehér csokoládés tejszínhabbal és megszórjuk szép gyümölcsökkel. Aki diétázik forduljon el gyorsan!

Bögrés recept, úgyhogy egyszerûen kimérhetünk mindent, pikk-pakk kész az egész és nagyon finom!

Hozzávalók 20 darab gofrihoz:

1 és 3/4 csésze liszt

2 tk sütõpor

3 tk cukor

1/2 tk só

3 tojás

1/3 csésze olaj

1 és 1/2 csésze tej

1 zacskó (10 gramm házi) vaníliás cukor

1/2 narancs reszelt héja (vagy citromé)

2 dl habtejszín

10 dkg fehér csokoládé

Ha pikánsabbá szeretnénk legyen narancs helyett citrom héj és vaníliás cukor helyett ibolyás cukor.

Elõször is a tojások fehérjét 1 teáskanál cukorral felverjük kemény habbá.

A sárgáit a vaníliás cukorral és a 2 tk cukorral kissé felverjük, majd beleöntjük az olajat, a tejet és ezek után apránként a sütõporral és sóval elkevert lisztet.

Készül a gofri

Legvégül belekeverjük több fázisban a kemény fehérje habot. Forgassuk a hablapáttal össze szépen az egészet.

Közben a gofri sütõt melegítsük elõ.

Tojáshab a sárgájás masszához

A tészta maga olajos, így akinek jó minõségû sütõje van, nem kell külön olajoznia azt. Én azonban egy ecsettel inkább minden egyes gofri kisütése elõtt végig kenem alul-felül olajjal a sütõt. Biztos ami tuti.

10 turnusban tudjuk kisütni a masszát, 20 db gofrit kapunk a végére. 1-1 evõkanálnyi masszát merek a sütõ mindkét felére és míg a zöld lámpa el nem oltódik sütöm.

Ha kihûlnek, tálaljuk. Szoktam hozzá gyümölcsös tejszínhabot készíteni.

Nagyon egyszerûen olvasztok ki a kívánt gyümölcsbõl 1-2 marékkal, cukorral kicsit felfõzöm, majd átpasszírozom. Ha kihûlt, a felvert tejszínhez keverem. A málnás tejszín?.hmmmm?..az mennyei.

Na de most fehér csokoládés tejszínnel készült. A fehér csokoládét megolvasztjuk és hagyjuk hûlni.

A tejszínt (most a legjobb, ha növényi tejszínt használunk) felverjük, majd amikor már kemény, belekanalazzuk a fehér csokoládét.

Jól összekeverjük és ezzel koronázzuk meg a gofrikat.

Díszítésképpen csümölcsökkel szórhatjuk, sõt, étcsokoládéval csíkozhatjuk is.

Nem csak guszta lesz, hanem finom is.

Falnád?Falnád?

Egy kis szeder, egy kis ribizli, némi narancs, nagyon jól passzolnak a finom, fehér csokoládés tejszínnel és a narancsos gofrival.

Én velvet fehér csokoládét használtam. Callebaut. Fantasztikusan finom, selymes, lágy csokoládé, nagyon merem ajánlani figyelmetekbe!

GofriMaga a gofri recept brutálisan egyszerû, gyors, nagyon finom, könnyed, nem fojtós gofrikat kapunk végeredményül. Annyira finom íze van önmagában is, hogy a lányok csak úgy tolták befelé.

GofriAmellett, hogy némiképp csillapítottam a sütögetési kényszeremet és a kilóknak is adtam az esti nasizással kellemes emlékeket is felidéztem, mint minden gofri sütéskor.

Amikor még csak 8-9 éves forma lehettem mindig Hajdúszoboszlón nyaraltunk, mert ott volt nyaralónk. Nagyon szerettem. A strandon mindig eper- vagy málnahabos gofrit ettünk a nagynénémmel (aki megjegyzem csupán 1 és 1/2 évvel idõsebb tõlem, szóval egy korosztály vagyunk). Annyira szerettem! Azóta az a gofris már nem üzemel a strandon, de mikor elmentünk párommal nyaralni, nosztalgiáztam egy sort. Kellemes, édes emlékek ezek.

Gofri

Ezek után nincs más hátra, minthogy jó nassolást kívánjak és földrengés mentes szép estét/napot Mindenkinek!


Ezeket is kedvelnéd:




IMG_21500
Blogkóstoló 3.: Black Velvet Cupcake


IMG_3908
Trüffel krémes, erdei gyümölcsös CSIKOS mini palacsintatorta


25_16655_245308_73df662b4264cc3a17fc9508059abcf8_48536c_301
Kenyértölcsér


IMG_4383
VILLÁM REGGELI : Saját kenyér, saját vaj fél óra alatt?.


DSCF4229
Villám McQueen torta




Folytats a blogon ... nassolonaplopo.cafeblog.hu/2014/01/22...

sponsored links

Keres?s