Villámgyors csörögefánkok
sponsored links
Anyukám receptje alapján készültek ezek a mennyei csörögefánkok és be kell valljam, hogy még tavaly sütöttem õket, de a napokban ismét megkívántuk. Ennek a fánknak a tésztája szárazabb és kevésbé olajos, mint a hagyományos fánké, ezért jobban is kedvelem. Mi leginkább baracklekvárral, kevés porcukorral meghintve szeretjük.
Villámgyors csörögefánkok
Recept
50 dkg liszt
5 dkg margarin
1 kávéskanál szódabikarbóna
csipet só
2 tojás
1 doboz zsírszegény tejföl
1. A lisztet és a felkockázott margarint elmorzsolom, majd lassan összedolgozom a többi hozzávalót is.
2. A tésztát kilisztezett deszkára borítom és fél-1 cm vastagságúra nyújtom. Kiszaggatom a fánkokat pohárral, vagy szaggatóval szögletes formára és mindkét oldalát forró, bõ olajban kisütöm.