Vill?mgyors sajttorta
sponsored links
?vekkel ezel?tt tal?ltam valahol ezt a receptet, de valahogy mindig elmaradt, hogy elk?sz?tsem...most megint csak szembe j?tt velem valamelyik oldalon, ?gy elj?tt az id?, hogy v?gre megs?ssem. Pillanatok alatt k?sz van, mind?ssze h?rom hozz?val?b?l ?ll, habk?nny?, nagyon finom desszert. Eteti mag?t. A feh?r csoki v?laszt?s?n?l arra figyelni kell, hogy nem mindegyiket lehet olvasztani, nekem Boci volt itthon, illetve HEIDI GRAND?OR feh?rcsokija, amiben mandula ?s piszt?cia van, mindegyik gy?ny?r?en megolvadt, a piszt?ci?t?l ?s a mandul?t?l pedig csak pik?nsabb lett.
Hozz?val?k:
3 toj?s
12 dkg nat?r sajtkr?m
12 dkg feh?rcsoki
Elk?sz?t?se:
A toj?sok feh?rj?t ?s s?rg?j?t kett?v?lasztjuk. A csokit egy ed?nybe t?rdelj?k ?s g?z f?l?tt megolvasztjuk. Belekeverj?k a sajtkr?met, majd a t?zr?l lev?ve a toj?sok s?rg?j?t. V?g?l ?vatosan beleforgatjuk a toj?sfeh?rj?k felvert habj?t.
S?t?pap?rral kib?lel?nk egy 16 cm ?tm?r?j? kapcsos tortaform?t, az oldal?t is, ?s bele?ntj?k a sajtos massz?t. 170 fokra el?meleg?tett s?t?be tessz?k, v?zg?zben s?tj?k 15 percet(?n egy kis l?basba tettem
vizet a s?t? alj?ba), majd visszavessz?k a h?fokot 160 fokra ?s ?gy s?tj?k tov?bbi 15 percet. V?g?l lekapcsoljuk a s?t?t ?s 15 percet m?g bent pihentetj?k a tort?t.
Vanili?s porcukorral megsz?rva t?laljuk.