Vill?m zseml?k reggelire

2018-09-02

sponsored links

Ezek a vill?m zseml?k nem hi?ba kapt?k a nev?ket. Ugyanis a t?szta ?ssze?ll?t?sa a kim?r?ssel egy?tt kb. 15 percet vesz ig?nybe, de lehet sokat mondok. A t?bbi m?r a s?t? dolga. ?gy soha nem ?rhet minket baj, ha ?ppen m?snapra elfogy a p?k?ru ?s nincs kedv?nk vagy lehet?s?g?nk boltba menni. Fogyaszthatjuk vajjal, felv?gottal, toj?ssal, sajttal, de ugyanilyen finom, vajjal m?zzel, lekv?rral vagy nutell?val. Mindenkinek kedve ?s ?zl?se szerint. N?lam vajjal, sonk?val, f?rjtoj?ssal ?s z?lds?ggel l?thatj?tok. Egy zsemle igaz?n kiad?s, szinte m?g sok is. :) Pr?b?lj?tok ki, nem fogtok csal?dni! :)





Hozz?val?k:

  • 500 g liszt (n?lam fele sima feh?r, a m?sik fele zabpehelyliszt)
  • 300 ml langyos tej
  • 1 csapott ev?kan?l krist?lycukor
  • 2 kis csomag sz?raz ?leszt? (14 g)
  • 1 toj?s
  • 50 g olvasztott vaj
  • 1 te?skan?l s?
      + olvasztott vaj, n?lam k?kuszzs?r zseml?k k?rbeken?s?hez
      + egy toj?s s?rg?ja a ken?shez






Elk?sz?t?se:
  1. A hozz?val?kb?l l?gy t?szt?t dagasztunk, az ?leszt? sz?razon megy bele, nem kell felfuttatni. A t?szt?t keleszt?s n?lk?l 12 egyenl? r?szre osztjuk. Ha t?l l?gy a t?szta, akkor liszttel jav?tsunk rajta, de az?rt maradjon puha ?llag?!
  2. A darabokb?l zseml?ket form?zunk, zs?rpap?rral b?lelt tepsibe helyezz?k ?ket, k?rbe olvasztott vajjal megkenj?k mindegyiket.
  3. Konyharuh?val leter?tj?k am?g a s?t?t 180 fokra el?meleg?tj?k, l?gkever?sre, kb. 10 perc ami elegend? a t?szta gyors el?keleszt?s?hez.
  4. S?t?s el?tt megkenj?k a tetej?ket toj?ss?rg?val ?s kb. 25-30 perc alatt aranybarn?ra s?tj?k ?ket.
 



J? ?tv?gyat!

Folytats a blogon ... https://barbikonyhaja.blogspot.com/20...

sponsored links

Keres?s