Velõs piskótatekercs
sponsored links
Hozzávalók
a piskótához: 6 tojás, 6 evõkanál olaj, 6 evõkanál liszt, 1 kávéskanál sütõpor, só;
a töltelékhez: 40 dkg sertés agyvelõ, 2 tojás, 1 hagyma, 5 dkg vaj, 1 csokor petrezselyem levél, só, bors
Elkészítése: A piskóta hozzávalóiból két lapot sütünk. Egy laphoz 3 tojás fehérjét kemény habbá verjük. Három tojás sárgáját kikavarjuk egy csipet sóval és 3 evõkanál olajjal, majd lazán beleforgatjuk a tojáshabba és belekeverünk egy csipet sütõporral elkevert 3 evõkanál lisztet. Sütõpapírral bélelt tepsibe öntjük és 10-15 perc alatt megsütjük. Nem kell kiszárítani.
A töltelékhez a hagymát apróra vágjuk és a vajon félig megdinszteljük, majd hozzáadjuk a hártyától ...