Vegán frakfurti leves

2016-02-02

sponsored links


Imádom a frankfurti levest, de nem szeretnék virslit enni. Egy évben egyszer pont elég, és azon már túl vagyok (illetve hát a tavalyin, és majd szilveszterkor ismét esedékes a következõ). És imádom a jó sûrû zöldségleveseket is. Meg el kellett valamire használni a zöldségládában befutott kis kelkáposztát is. Mindig bajban vagyok vele, hogy mit csináljak belõle. A fõzelékért magában annyira nem lelkesedem, feltétnek meg mit egyek hozzá? Próbáltam a párolt, fokhagymás változatot, de hát az is csak második köretnek jó. Lehetne rakott kel, de darált húsra sem vágyom, nyilván azt is lehetne hústalanítani, mindenesetre most inkább levest fõztem. Nem túl egyszerû. De nagyon finom. És egy jó nagy kondérral lehet fõzni belõle, aztán rájárni egész héten. Semmit nem mértem, nem is érdemes. Szerintem.

Hozzávalók (egy nagy adaghoz):
az alaphoz:
2 vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
olívaolaj
3-4 sárgarépa
1-2 nagy pasztinák ...

Folytats a blogon ... csincsilla.blogspot.com/2016/02/vegan...

sponsored links

Keres?s