Vegeta

2010-09-24

sponsored links

Minden zöldségbõl egyenlõ arányban veszünk 20-20 dkg-t.
Sárgarépa, fehérrépa, vöröshagyma, fokhagyma, póréhagyma, zeller, paradicsom, karalábé,
Tetszés szerint tehetünk még bele karfiolt, paprikát.
Fûszerek: petrezselyem csombor(borsikafû), lestyán, kakukkfû, tárkony.
25 dkg só
Az összes hozzávalót apróra vágjuk és besózzuk, 1 órát állni hagyjuk.összeturmixoljuk és megszárítjuk, ha van aszalógépünk akkor egyszerû dolgunk van ha nincs akkor sütõben sütõpapíron szárítjuk kb 12 óra alatt szárad meg. 60-70 fokon. H a kész kávédarálóval porrá õröljük. Fagyasztani is lehet.
Nyáron ezért kaptam egy aszalógépet, mert látták hogy kínlódom a a szárítással, a géppel tényleg sokkal egyszerûbb.
Ez a recept valahogy a nyárról elmaradt, de remélem újra lesz nyár és zöldségek!

Folytats a blogon ... giudittakonyha.blogspot.com/2010/09/v...

sponsored links

Keres?s