Vega fasírt

2014-01-03

sponsored links

Nemrég készítettem pár hidegtálat egy karácsonyi bulira, a kérés az volt, hogy valami vegetáriánus fogás is legyen benne, mert a parti egyik résztvevõje nem eszik húst (szerencsére más megszorítás nem volt). Még nem készítettem gombafasírtot, persze, gondoltam, nem agysebészet, de azt nem tudtam, hogy ennyire finom lesz. Ezután biztos, hogy többször fogom készíteni, próbáljátok ki!

Sajtos gombafasírt

DSC_4891s

Hozzávalók:

80 dkg gomba

10 dkg reszelt sajt

1 nagy fej hagyma

4 gerezd fokhagyma

1 csokor petrezselyem

Só, bors, majoranna

2 kisebb tojás

Liszt, prézli, olaj a sütéshez



A gombát szárával együtt nagyon apróra daraboljuk. A hagymát is apróra vágjuk, kevés olajon sárgára pirítjuk, kihûtjük. Egy nagy tálban összekeverjük a gombát, átnyomott fokhagymát, apróra vágott petrezselymet, reszelt sajtot, tojást, hagymát, sózzuk, borsozzuk, meghintjük morzsolt majorannával. Kézzel alaposan elkeverjük. Annyi lisztet és prézlit adunk hozzá, hogy vizes kézzel formázható masszát kapjunk.

Egy tálba is szórunk zsemlemorzsát. Egy széles serpenyõbe egy ujjnyi olajat öntünk, felforraljuk. Féltenyérnyi pogácsákat formázunk a gombás masszából, meghempergetjük a zsemlemorzsában, majd az olajban egy szer megfordítva kisütjük.

Ez esetben tartármártással tálaltam, de fõzelékekhez is fogyasztható feltétként.

DSC_4888s


Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s