Vega fasírt
sponsored links
Nemrég készítettem pár hidegtálat egy karácsonyi bulira, a kérés az volt, hogy valami vegetáriánus fogás is legyen benne, mert a parti egyik résztvevõje nem eszik húst (szerencsére más megszorítás nem volt). Még nem készítettem gombafasírtot, persze, gondoltam, nem agysebészet, de azt nem tudtam, hogy ennyire finom lesz. Ezután biztos, hogy többször fogom készíteni, próbáljátok ki!
Sajtos gombafasírt
Hozzávalók:
80 dkg gomba
10 dkg reszelt sajt
1 nagy fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
Só, bors, majoranna
2 kisebb tojás
Liszt, prézli, olaj a sütéshez
A gombát szárával együtt nagyon apróra daraboljuk. A hagymát is apróra vágjuk, kevés olajon sárgára pirítjuk, kihûtjük. Egy nagy tálban összekeverjük a gombát, átnyomott fokhagymát, apróra vágott petrezselymet, reszelt sajtot, tojást, hagymát, sózzuk, borsozzuk, meghintjük morzsolt majorannával. Kézzel alaposan elkeverjük. Annyi lisztet és prézlit adunk hozzá, hogy vizes kézzel formázható masszát kapjunk.
Egy tálba is szórunk zsemlemorzsát. Egy széles serpenyõbe egy ujjnyi olajat öntünk, felforraljuk. Féltenyérnyi pogácsákat formázunk a gombás masszából, meghempergetjük a zsemlemorzsában, majd az olajban egy szer megfordítva kisütjük.
Ez esetben tartármártással tálaltam, de fõzelékekhez is fogyasztható feltétként.
Sajtos gombafasírt
Hozzávalók:
80 dkg gomba
10 dkg reszelt sajt
1 nagy fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
Só, bors, majoranna
2 kisebb tojás
Liszt, prézli, olaj a sütéshez
A gombát szárával együtt nagyon apróra daraboljuk. A hagymát is apróra vágjuk, kevés olajon sárgára pirítjuk, kihûtjük. Egy nagy tálban összekeverjük a gombát, átnyomott fokhagymát, apróra vágott petrezselymet, reszelt sajtot, tojást, hagymát, sózzuk, borsozzuk, meghintjük morzsolt majorannával. Kézzel alaposan elkeverjük. Annyi lisztet és prézlit adunk hozzá, hogy vizes kézzel formázható masszát kapjunk.
Egy tálba is szórunk zsemlemorzsát. Egy széles serpenyõbe egy ujjnyi olajat öntünk, felforraljuk. Féltenyérnyi pogácsákat formázunk a gombás masszából, meghempergetjük a zsemlemorzsában, majd az olajban egy szer megfordítva kisütjük.
Ez esetben tartármártással tálaltam, de fõzelékekhez is fogyasztható feltétként.