Vega burger portobelloval
sponsored links
Sose dolgoztam m?g portobello gomb?val, am?g a Chefgomb?t?l nem volt alkalmam rendelni, de elk?peszt?en finom, ?s nagyon sokf?lek?ppen elk?sz?thet?. Mutattam m?r nektek t?lt?tt verzi?t, de grillezve egy kis brie sajttal a tetej?n, maxim?lisan meg?llja a hely?t egy hamburgerben is, ?s esz?nkbe se jut, hogy ebb?l hi?nyozna valami. Ha emiatt nem akarj?tok bef?teni a grillt, akkor s?t?ben is elk?sz?thet?, ez m?g n?lunk is ott k?sz?lt, de kint a kerti grillen is nagyon hamar elk?sz?l, ?s a par?zson s?lt dolgoknak ugyeb?r nincs p?rjuk.
A recept megjelent az ?prilis Kif?zt?k magazinban, a gomb?k?rt pedig k?sz?net a ChefGomb?nak.
Hozz?val?k:
4 portobello gomba
8 szelet brie sajt
a lilahagymalekv?rhoz:
4 fej lilahagyma
2 ev?kan?l m?z
3 ev?kan?l barna cukor
3 ev?kan?l Tokaji balzsamecet
a sajtkr?mhez:
10 dkg nat?r sajtkr?m
2 gerezd ?tt?rt fokhagyma
1/2 csokor petrezselyem
a t?lal?shoz:
4 hamburgerzsemle
2 mar?k mad?rsal?ta
Elk?sz?t?si id?: 30-45 perc
S?t?si h?fok: 200?
A gomb?kat megtiszt?tom, majd s?t?pap?rral b?lelt tepsire helyezem ?ket ?s el?meleg?tett, 200 fokos, l?gkever?ses s?t?ben 15 percig s?t?m ?ket. Az esetlegesen kifoly? nedvess?get leitatom/le?nt?m r?luk, majd mindegyik tetej?re 2-2 szelet brie sajtot helyezek ?s tov?bbi 10 percig s?t?m.
A lilahagymalekv?rhoz f?lkarik?kra v?gom a lilahagym?t. Egy serpeny?ben karamelliz?lom a m?zet ?s a barna cukrot, majd j?het hozz?juk a felszeletelt hagyma. Fed? alatt 5 percig forralom, majd r??nt?m a balzsamecetet ?s - imm?r fed? n?lk?l - m?g egyet forralok rajta. A sajtkr?met elkeverem az ?tt?rt fokhagym?val, valamint az apr?tott petrezselyemmel ?s t?lal?sig f?lre teszem.
A f?lbev?gott zseml?k mindk?t oldal?t kicsit megpir?tom, mindk?t oldal?t megkenem a fokhagym?s sajtkr?mmel, az alj?ra teszem a mad?rsal?t?t, a portobello gomb?t, kanalazok r? a lilahagymalekv?rb?l, majd r?helyezem a zseml?k tetej?t.