Vega burger portobelloval

2021-06-12

sponsored links

Sajnos (vagy nem, ezt mindenki d?ntse el maga) nagyon szeretem a hamburgereket. Igen a gyors?ttermi v?ltozatot is, bevallom, n?lunk is megfordul ez a verzi? is, de egyre t?bb fajta saj?t verzi?t pr?b?ltunk m?r, ?s nagy kedvencek itthon, f?leg a ny?ri id?szakban, ami v?gre val?ban bek?sz?nt?tt, m?ghozz? f?nysebess?ggel melegszik az id?. A klasszikus verzi?hoz is tal?ltok n?lam receptet, volt itt m?r lass?f?z?ben k?sz?lt pulled porkos verzi? is, most pedig egy vega burgert hoztam nektek, amiben a h?spog?cs?t gomba helyettes?ti.

Sose dolgoztam m?g portobello gomb?val, am?g a Chefgomb?t?l nem volt alkalmam rendelni, de elk?peszt?en finom, ?s nagyon sokf?lek?ppen elk?sz?thet?. Mutattam m?r nektek t?lt?tt verzi?t, de grillezve egy kis brie sajttal a tetej?n, maxim?lisan meg?llja a hely?t egy hamburgerben is, ?s esz?nkbe se jut, hogy ebb?l hi?nyozna valami. Ha emiatt nem akarj?tok bef?teni a grillt, akkor s?t?ben is elk?sz?thet?, ez m?g n?lunk is ott k?sz?lt, de kint a kerti grillen is nagyon hamar elk?sz?l, ?s a par?zson s?lt dolgoknak ugyeb?r nincs p?rjuk.

A recept megjelent az ?prilis Kif?zt?k magazinban, a gomb?k?rt pedig k?sz?net a ChefGomb?nak.


Hozz?val?k:

4 portobello gomba

8 szelet brie sajt

a lilahagymalekv?rhoz:

4 fej lilahagyma

2 ev?kan?l m?z

3 ev?kan?l barna cukor

3 ev?kan?l Tokaji balzsamecet

a sajtkr?mhez:

10 dkg nat?r sajtkr?m

2 gerezd ?tt?rt fokhagyma

1/2 csokor petrezselyem

a t?lal?shoz:

4 hamburgerzsemle

2 mar?k mad?rsal?ta

Elk?sz?t?si id?: 30-45 perc

S?t?si h?fok: 200?

 

A gomb?kat megtiszt?tom, majd s?t?pap?rral b?lelt tepsire helyezem ?ket ?s el?meleg?tett, 200 fokos, l?gkever?ses s?t?ben 15 percig s?t?m ?ket. Az esetlegesen kifoly? nedvess?get leitatom/le?nt?m r?luk, majd mindegyik tetej?re 2-2 szelet brie sajtot helyezek ?s tov?bbi 10 percig s?t?m.

A lilahagymalekv?rhoz f?lkarik?kra v?gom a lilahagym?t. Egy serpeny?ben karamelliz?lom a m?zet ?s a barna cukrot, majd j?het hozz?juk a felszeletelt hagyma. Fed? alatt 5 percig forralom, majd r??nt?m a balzsamecetet ?s - imm?r fed? n?lk?l - m?g egyet forralok rajta. A sajtkr?met elkeverem az ?tt?rt fokhagym?val, valamint az apr?tott petrezselyemmel ?s t?lal?sig f?lre teszem.

A f?lbev?gott zseml?k mindk?t oldal?t kicsit megpir?tom, mindk?t oldal?t megkenem a fokhagym?s sajtkr?mmel, az alj?ra teszem a mad?rsal?t?t, a portobello gomb?t, kanalazok r? a lilahagymalekv?rb?l, majd r?helyezem a zseml?k tetej?t.



 

 


 


Folytats a blogon ... mindenamiszep.blogspot.com/2021/06/ve...

sponsored links

Keres?s