VB pogácsa

2010-07-04

sponsored links


Foci, vuvuzela, kánikula, sör, grillezés. Ez jellemzi az idei VB nyarat, akárcsak 4 éve, annyi különbséggel, hogy akkor még nem tudtuk mi fán terem a vuvuzela.
37 fokban nekem ugyan nincs kedvem grillezni, de még mielõtt az égbe szökik a hõmérõ higanyszála, meg lehet reszkírozni egy gyors pogácsasütést, hogy késõbb egyetlen gólról se maradjunk le a meccs alatt. Jó fûszeres, enyhén fokhagymás söralátét, amibõl akár két adagot is érdemes sütni, olyan kapós. Szerdára is kell majd valami hasonló rágcsálni való, hisz a két kedvenc csapatom játszik egymás ellen, de én annak drukkolok idén, aki jobban megérdemli.

Az alaprecept a tavalyi libatepertõs pogácsáé, a következõképp átvariálva:

  • 200 g libatepertõ
  • 1 kis pohár natúr joghurt
  • 1 tojás
  • 100 g juhfeta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 400 g kenyérliszt
  • 2 tk. sütõpor
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 2 tk só
  • frissen õrölt bors
  • annyi tej, amennyit a tészta felvesz
  • 1 tojás a kenéshez
  • köménymag

A finomra darált libatepertõt elkeverem a joghurttal, a tojással, a szétnyomott fokhagymával és a szétmorzsolt fetával. A lisztet elkeverem a sütõporral, a szódabikarbónával, sóval és borssal. A tepertõs-tojásos egyveleget a liszthez adom, és annyi tejet adagolok hozzá gyúrás közben, amennyit felvesz a tészta. Egy közepesen kemény rugalmas tészta legyen belõle. Lisztezett deszkán 1-1,5 cm vastagra nyújtom, tojással vékonyan megkenem, éles késsel bevagdosom majd egy 4 cm átmérõjû pogácsaszaggatóval kiszaggatom és köménnyel megszórom. Libazsírral* kikent tepsire sorolom a pogácsákat, és hõlégkeverésnél 200°C fokra elõmelegített sütõbe tolom 10-12 percre.

*zsírozott tepsin sokkal pirosabbra és ízesebbre sül a pogácsák alja, mint sütõpapíron sütve!





Folytats a blogon ... www.macikonyha.com/2010/07/vb-pogacsa...

sponsored links

Keres?s