Vaníliás-áfonyás torta

2010-12-07

sponsored links

...és ígérem egyelõre ez az utolsó torta. :-)))
Bár, hála Istennek, ez sikerült a legjobban. (Mert volna ne sikerülni! :-D)
Újdonsült keresztlányunknak készült, vagyis nekünk, akik az ünnepségen voltunk. :-)

Elkészítés:
- szinte teljesen a csokis-áfonyás mintájára készült, csak nagyobban, és apróbb módosításokkal

¤ 8 dl tejben megfõztem 2 cs. (80 g) Maizenát (Zlaty klas, vaníliás puding), 2 cs. vaníliás cukorral és 5 ek. cukorral
¤ habbá vertem 3 dl Hulalát
¤ sütöttem 3x3 tojásból piskótát a 26 cm átmérõjû formámban (ez egy következõ ügyetlenségem, hogy a vastagabbra megsütött piskótát sosem tudom szépen felvágni, így került rá sor, hogy külön süssem meg. Macerásabb, hosszabb ideig tart, de megéri, mert nagyon szépek, egyforma vastagok a piskóták.)
¤ a kész lapokat megkentem - ezúttal jóval vastagabban - áfonyadzsemmel
¤ összekevertem a tejszínhabot a pudinggal
¤ felolvasztottam kb. 10g (20g-os csomag felét, szemre) zselatint 0,5 dl vízben és a krémhez kevertem
(egyszerûen beleöntöttem, össze is "kapta" egy kicsit, legközelebb veszek ki egy kevés krémet, belekeverem, s azt adom a többihez)
¤ a krémmel is betöltöttem a lapokat, vékonyan kentem az oldalára, tetejére is
¤ pár órát hûlni hagytam, majd bevontam fondant-nal és ráírtam a kislány nevét
- megpróbáltam rá csatot is "eszkábálni"... hát, olyan lett, amilyen...
- az oldalát ezúttal sem tudtam szép simára "letapogatni"
- nagyon finom, könnyû, jó krémes torta sikeredett, mindenkinek tetszett, ízlett :-)))

Folytats a blogon ... kati-fozocske.blogspot.com/2010/12/va...

sponsored links

Keres?s