Vaníliakrémes piskótás desszert
sponsored links
...akár lehetne a neve hamis tiramisu is, de ez már annyira hamis, hogy nagyon. :D Párom anyukája szokott készíteni tiramisut, amit nagyon szeretünk. Jól be is szoktunk belõle falatozni. ...többször is. Meg kell mondanom, én nem szeretem az olyan ételeket, amiben nyers tojás van. Nem mintha bármi bajom lett volna ilyesmitõl, de inkább nem kísérletezek. Ez az egyetlen ilyen étel, amit jóízûen megeszek. Azt hiszem, ha a tojáson múlik nálunk nem nagyon fog igazi tiramisu készülni... épp ezért próbáltam valami hasonlót összehozni. :) Tényleg csak hasonló lett, de nekünk nagyon ízlik. Rettentõ egyszerû és nagyon gyorsan elkészül. ...csak a várakozás... na az már más kérdés. ;)
Hozzávalók 6-8 személyre:
25 dkg babapiskóta
1,5 dl fekete kávé
1 tk. rumaroma
kevés cukor
1 l tej
2 csomag fõzõs vanília ízû pudingpor
6 ek. cukor
25 dkg natúr krémsajt
holland kakaópor
- A pudingot leírásnak megfelelõen elkészítjük. Langyosra hûtjük. A tetejére fóliát teszünk, hogy ne bõrösödjön be. Ha langyos, hozzáadjuk a sajtkrémet és az egészet robotgéppel homogénre keverjük.
- A kávét tálkába öntjük, ízesítjük rumaromával és kevés cukorral. A babapiskóta felét megforgatjuk a kávéban és szépen, egymás mellé, egy tálba sorakoztatjuk õket. A kávés piskótára jön a vaníliás krém fele. Elegyengetjük, majd jöhet a következõ réteg kávés piskóta, végül a krém másik fele.
- A desszert tetején a krémet szépen elsimítjuk, majd kakaóport szitálunk rá és betesszük a hûtõbe 6-8 órára, hogy a piskóta kellõképp megpuhuljon, a krém kicsit megszilárduljon és összeérjenek az ízek.