Van?liakr?mes torta, t?kmagliszttel
sponsored links
Ma egy olyan tort?t hoztam aminek a t?szt?j?ban t?kmagliszt van, att?l ilyen sz?p a sz?ne ?s att?l olyan kellemes az ?ze.
A t?kmaglisztet a Miller agroselect oldal?n tal?lj?tok. Csal?di v?llalkoz?suk Szarvason mez?gazdas?ggal foglalkozik. Kem?ny munka ?s sok k?s?rletez?s sor?n saj?t h?jn?lk?li olajt?k fajt?t siker?lt termeszteni?k, melyb?l a Miller term?keket is k?sz?tik. Minden term?k?k 100%-os, pr?mium min?s?g? ?s glut?nmentes.
Ennek a tort?nak az alapja egy r?gen k?sz?lt m?ktort?mnak az alapja, csak a m?kot cser?ltem t?kmaglisztre. Ezt a kiss? di?s jelleg? t?szt?t, b?tran haszn?lhatj?tok m?s tort?khoz is.
Hozz?val?k a t?szt?hoz:
- 15 dkg puha vaj vagy r?ma
- 10 dkg porcukor
- 3 toj?s
- 10 dkg liszt
- 7,5 dkg t?kmagliszt
- 1 tk. s?t?por
Kr?mhez:
- 1 cs. Dr.Oetker van?li?s puding
- 4 ek. krist?lycukor
- 3 dl tej
---------------------------
- 250 g mascarpone
---------------------------
- 200 ml habtejsz?n
- 1 ek. porcukor
- 1 cs. Dr.Oetker habfix?l?
Elk?sz?t?s:
- El?meleg?tj?k a s?t?t 170 fokra.
- A vajat/r?m?t a cukorral habosra keverj?k, majd egyes?vel a toj?sokat is beledolgozzuk.
- A s?t?poros, t?kmagos lisztkever?ket is beledolgozzuk.
- Egy 24 cm-es tortaform?t kivajazunk ?s lisztez?nk, majd a t?szt?t belesim?tjuk. 25-30 perc alatt megs?tj?k, ?s hagyjuk a form?ban h?lni.
- A van?li?s pudingot a cukorral ?s p?r kan?l tejjel csom?mentesre keverj?k, majd a t?bbi tejet hozz?adva, folyamatosan keverve, s?r? kr?mm? f?zz?k.
- Hagyjuk teljesen kih?lni, de t?bbsz?r keverj?k ?t, hogy ne b?r?s?dj?n meg nagyon a teteje.
- Mikor kih?lt, keverj?k habosra a mascarpon?val.
- Bor?tsuk vele a tortalap tetej?t, majd a cukorral ?s habfix?l?val felvert tejsz?nnel d?sz?ts?k.
- Gy?m?lcs?kkel vagy csokol?d?val tov?bb d?sz?thetj?k.
J? ?tv?gyat!