Van?liakr?mes pisk?tatekercs

2018-09-01

sponsored links

Ez a pisk?tat?szta a lekv?ros pisk?tat?szt?m receptje, majd egyszer azt is meg?r?k?tem. Sz?val, ha valaki f?l egy tort?nak neki?llni, annak javaslom, hogy k?sz?tsen egy ilyen sz?p kr?mes tekercset, biztosan nagy sikere lesz vele, mind r?n?z?sre mind ?zre, igazi ?nnepi desszert.





Hozz?val?k a pisk?ta t?szt?hoz:
  • 8 enyh?n p?pozott ev?kan?l finomliszt
  • 4-4 ev?kan?l v?z
  • 8 ev?kan?l cukor
  • 4 db toj?s
  • f?l csomag s?t?por, vagy 7 g szalalk?li
Elk?sz?t?s:
  1. Els? l?p?s, hogy a s?t?t 170-180 fokra el?meleg?tj?k.
  2. Ezut?n kivajazzuk ?s lisztezz?k a g?ztepsit.
  3. Egy ed?nyben a toj?sok feh?rj?t 4 kan?l v?zzel kem?ny habb? verj?k.
  4. Egy m?sik ed?nyben a toj?ss?rg?kat, a 4 kan?l vizet, a lisztet, a cukrot ?s a s?t?port vagy szalalk?lit a robotg?ppel ?sszedolgozzuk, szinte addig m?g a cukor elolvad ?s sz?p s?r? vil?gos kr?met kapunk.
  5. A feh?rje habb?l 4-5 ev?kan?llal tesz?nk bele ?s szint?n g?ppel ?sszedolgozzuk. A feh?rje hab m?sik fel?t m?r szilikonlap?ttal vagy fakan?llal ?vatosan hozz?forgatjuk.
  6. A kapott habos massz?t belesim?tjuk a tepsibe. Majd l?gkever?ssel, 170-180 fokon, kb. 25-30 percig s?tj?k. A fokot az?rt nem ?rhatom pontosan mert a r?gi g?zs?t?mmel k?zepes l?ngon kb. 180 fokon s?t?ttem, de most a villannyal l?gkever?ssel a 170 fok b?ven el?g.
  7. Ha megs?lt, m?g melegen konyharuh?ba tekerj?k fel, majd ha m?r langyos tekerj?k ki, mert, ha teljes kih?l?sig a konyharuh?ban marad, akkor a t?szta eggy? v?lik a konyharuh?val ?s v?rt izzadunk mire valahogy kett?v?lasszuk! :))
  8. A kr?met viszont csak teljes kih?l?skor kenj?k r?, mert k?l?nben megolvad ?s sz?tfolyik!

Kr?m hozz?val?i:
  • 250 g mascarpone
  • 1 csomag DrOetker van?li?s pudingpor
  • 5 ev?kan?l cukor (?zl?s szerint lehet t?bb vagy kevesebb)
  • 3 dl tej

  1. A pudingport a tejjel cukorral csom?mentesre f?zz?k.
  2. Majd leh?t?s ut?n a mascarpone-val sz?p sim?ra keverj?k.
  3. A t?szt?t ?vatosan megkenj?k a kr?m fel?vel a k?zep?t?l indulva, a v?g?re egy s?vba m?r ne nagyon tegy?nk kr?met, mert teker?skor tolja maga el?tt a kr?met ?s a v?g?n kifolyhat.
  4. M?g felteker?s el?tt sz?rhatunk a kr?mre apr?ra v?gott gy?m?lcs?ket.
  5. A megmaradt kr?met kenj?k a s?tem?ny k?lsej?re ?s d?sz?ts?k ak?r gy?m?lccsel, ak?r olvasztott csokol?d?val, vagy mindenf?le t?rt csokidesszerttel, tejsz?nhabbal.
  6. Tegy?k a h?t?be ?s ha kib?rj?tok akkor 4-5 ?r?ig vagy egy ?jszak?t hagyj?tok ?ssze?llni, mert akkor lesz t?k?letesen szeletelhet?! ?n 1 ?r?val k?s?bb szeltem amikor m?g nagyon puha volt, ez l?tszik is a fot?n :) viszont m?snap csodasz?p szeleteket lehetett v?gni.
  7. Persze ez nem vesz el semmit az ?z?lm?nyb?l. 



J? ?tv?gyat!

Folytats a blogon ... https://barbikonyhaja.blogspot.com/20...

sponsored links

Keres?s