Van?li?s labd?k

2021-10-15

sponsored links

A hideg ?szi napok, mint mindig, most is arra sarkalltak - egy kis meleg rem?ny?ben -, hogy begy?jtsam a s?t?t. ?gy most egy finom vajas kelt t?szt?t k?sz?tettem, ?s a k?pvisel? f?nkom mennyei van?liakr?mj?vel t?lt?ttem.


Hozz?val?k 25-30 db-hoz:

  • 500 g finomliszt
  • 50 g puha vaj
  • 70 g cukor
  • 30 g friss ?leszt?
  • 2 db toj?ss?rg?ja
  • 300 ml (3 dl) tej



 Elk?sz?t?s:

  1. A lisztet beleszit?ljuk a dagaszt? t?lba vagy a keny?rs?t? ?stj?be.
  2. Hozz??ntj?k a langyos cukros tejben felfuttatott ?leszt?t, a puha vajat ?s a toj?sokat. L?gy t?szt?t dagasztunk majd dupl?j?ra kelesztj?k.
  3. Ezut?n ?tgy?rjuk, ?s kb. 2 cm vastags?g?ra ny?jtjuk. K?zepes m?ret? pog?csa szaggat?val szaggatjuk.
  4. S?t?pap?rral kib?lelt tepsire rakosgatjuk szell?sen, mert m?g kelni fog. Toj?ss?rg?val ?tkenj?k a tetej?ket.
  5. El?meleg?tj?k a s?t?t, ?gy k?zben m?g lesz ideje kelni a t?szt?knak. Villanys?t?ben l?gkever?sen 160 fokon, vagy als?-fels? s?t?sen 180 fokon arany sz?n?re s?tj?k.


Van?li?s kr?m:

  • 2 csomag f?z?s van?liapuding
  • 100 g krist?lycukor
  • 500 ml (5 dl) tej
  • 4 toj?s
  • 50 g porcukor

 



T?ltel?kek elk?sz?t?se:

  1. A toj?sok feh?rj?t az 50 g porcukorral kem?ny habb? verj?k.
  2. A pudingport a toj?sok s?rg?j?val, a 100 g krist?lycukorral ?s egy kicsi tejjel csom?mentesre keverj?k, majd a t?bbi tejet hozz?adva s?r? kr?met f?z?nk.
  3. M?g melegen ?sszekeverj?k a kem?nyre vert toj?sfeh?rj?kkel.
  4. Amikor a t?szt?k kih?ltek, habzs?kba t?ltj?k a kr?met, a labd?csk?k tetej?t lev?gjuk, majd ezeket f?lbe v?gjuk. A kr?met r?nyomjuk az als? r?szre, majd a k?t f?l t?szt?t k?t oldalr?l a kr?mre nyomjuk ?s a k?zt?k l?v? r?sbe m?g egy cs?k kr?met nyomunk. Porcukorral megsz?rjuk.
  5. ?n m?g karamell sz?szt is k?sz?tettem hozz? ?s fogyaszt?skor azzal locsoltuk meg a tetej?t.

 A t?szt?t a Panasonic SD-YR2550 t?pus? keny?rs?t? g?pben dagasztottam.

 J? ?tv?gyat!


Folytats a blogon ... https://barbikonyhaja.blogspot.com/20...

sponsored links

Keres?s