Van?li?s kos?rka

2021-05-04

sponsored links



Hozz?val?k:

A t?szt?hoz: 

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • csipetnyi s?

A t?ltel?khez: 

  • 2,5 dl tej
  • 3 toj?ss?rg?ja
  • 2 ev?kan?l liszt
  • 1 te?skan?l van?lia aroma
  • a tetej?re: tetsz?s szerint bogy?s gy?m?lcs?k


Elk?sz?t?se: 


  • A t?szt?hoz val?kat gyors mozdulatokkal t?szt?v? gy?rjuk, hogy a kez?nk meleg?t?l ne l?gyuljon el. Fontos, hogy minden hozz?val? hideg legyen. A t?sztacip?t f?li?ba csomagolva legal?bb 2 ?r?ra h?t?szekr?nybe helyezz?k. 
  • K?zben elk?sz?tj?k a kr?met: egy kis l?basban csom?mentesre kavarjuk a lisztet, a toj?ss?rg?j?t, ?s egy pici tejet. Ezut?n hozz?adjuk a marad?k tejet, a van?li?t, ?s lass? t?z?n, ?lland?an kavargatva, s?r? kr?mm? f?zz?k. Amikor bes?r?s?dik, le is vessz?k a t?zr?l, letakarjuk, ?s h?lni hagyjuk. 
  • A t?szt?t kiny?jtjuk enyh?n lisztezett fel?leten kb 3-4 mm vastags?g?ra. Kerek kisz?r?val t?sztakorongokat sz?runk ki, ez legyen j?val nagyobb, mint a kos?rka forma. Mindenik form?t v?konyan kiken?nk vajjal, majd a t?sztalapokat beleegyengetj?k. Vill?val megsz?rk?ljuk, ?s 180 fokos s?t?ben 10-12 perc alatt megs?tj?k. 
  • Amikor a t?szta is kih?lt, a kr?met egy kinyom?zs?kba kanalazzuk, ?s a kos?rk?kat megt?ltj?k. V?g?l gy?m?lcs?kkel, citromf?vel d?sz?tj?k.


Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2021/05/vanili...

sponsored links

Keres?s