Van?li?s f?nk citromos m?zzal
sponsored links
B?r farsang m?r r?gen elm?lt, egy f?nk recept k?vetkezik itt a blogon. De h?t valljuk be ?szint?n: egy finom f?nk az ?v b?rmelyik szak?ban j?l esik, nem csak farsangkor.
Az eredeti receptet anyu vad?szta le a Vid?k ?ze magazinb?l, ha j?l eml?kszem a 2019. m?rciusi sz?mb?l. Mindent ugyan?gy csin?lt ahogyan ott le van ?rva, csak a v?g?n nem sz?rta meg manduladarabk?kkal az elk?sz?lt f?nkok tetej?t. Ett?l f?ggetlen?l nagyon-nagyon-nagyon finom volt!
Az eredeti receptet anyu vad?szta le a Vid?k ?ze magazinb?l, ha j?l eml?kszem a 2019. m?rciusi sz?mb?l. Mindent ugyan?gy csin?lt ahogyan ott le van ?rva, csak a v?g?n nem sz?rta meg manduladarabk?kkal az elk?sz?lt f?nkok tetej?t. Ett?l f?ggetlen?l nagyon-nagyon-nagyon finom volt!
Hozz?val?k a f?nk t?szt?j?hoz:
- 60 dkg liszt
- 60 dkg liszt
- 2,5 dkg ?leszt?
- 2,5 dl tej
- 2 ev?kan?l cukor + mokk?skan?lnyi az ?leszt? felfuttat?shoz
- 3 toj?ss?rg?ja
- 6 dkg vaj
- csipetnyi s?
- f?l citrom reszelt h?ja
+ olaj a s?t?shez
A lisztet egy keleszt?t?lba szit?ljuk. Az ?leszt?t egy kev?s langyos cukros tejben felfuttatjuk ?s hozz??ntj?k a liszthez. Beletessz?k a 3 toj?ss?rg?j?t, a 2 ev?kan?l cukrot, a reszelt citromh?jat ?s a marad?k meglangyos?tott tejet. Alaposan kidagasztjuk, a l?gy vajat is beledolgozva.
Letakarjuk az ed?nyt ?s dupl?j?ra kelesztj?k a t?szt?t. K?zben elk?sz?tj?k a van?li?s t?ltel?ket.
- f?l citrom reszelt h?ja
+ olaj a s?t?shez
A lisztet egy keleszt?t?lba szit?ljuk. Az ?leszt?t egy kev?s langyos cukros tejben felfuttatjuk ?s hozz??ntj?k a liszthez. Beletessz?k a 3 toj?ss?rg?j?t, a 2 ev?kan?l cukrot, a reszelt citromh?jat ?s a marad?k meglangyos?tott tejet. Alaposan kidagasztjuk, a l?gy vajat is beledolgozva.
Letakarjuk az ed?nyt ?s dupl?j?ra kelesztj?k a t?szt?t. K?zben elk?sz?tj?k a van?li?s t?ltel?ket.
Hozz?val?k a t?ltel?khez:
- 1 csomag van?li?s pudingpor
- 3 dl tej
- 2 ev?kan?l cukor
A hozz?val?kb?l s?r? pudingot f?z?nk majd hagyjuk kih?lni.
A megkelt t?szt?t lisztezett fel?letre bor?tjuk ?s j?l ?tgy?rjuk, 1 cm vastagra kiny?jtjuk. 6-7 cm ?tm?r?j? szaggat?val kiszaggatjuk. Mindegyikre tesz?nk egy-egy te?skan?l pudingot. ?sszecs?pj?k felette a t?szt?t, goly?t form?zunk bel?le. Letakarva hagyjuk ism?t kelni kb. 20 percig.
Felforr?s?tott olajban aranybarn?ra s?tj?k a goly?kat, majd sz?r?kan?llal kiemelj?k, pap?rt?rl?vel b?lelt t?lc?ra sorakoztatjuk. Hagyjuk teljesen kih?lni.
Hozz?val?k a citromm?zhoz:
- f?l citrom leve
- 20 dkg ?tszit?lt porcukor
A cukrot ?s a citromlevet csom?mentesre kavarjuk ?s bevonjuk, becs?kozzuk vele a kih?lt f?nkok tetej?t. ?zl?s szerint megsz?rhatjuk mandulaforg?csokkal is.
Ilyen egyszer? elk?sz?teni ezt az isteni finom t?lt?tt f?nkot. Pr?b?lj?tok ki ti is!