Van?li?s, epres papucsok ?
sponsored links
Nem tudom mi van velem, de ?jra lend?letet kaptam, ?s olyan s?r?n ?s k?nnyed?n veszem el? a dagaszt?g?pet, ?s gy?jtom be a s?t?t, hogy magam is meglep?d?m. 2016-ban ?s 2017-ben, 4-4 posztot tettem ki, ?s a m?lt ?v sem volt sokkal term?kenyebb. Valami?rt elvesztettem a motiv?ci?mat ?s persze a k?z?pol? szakma olyan szerelem lett az ?letemben, hogy nagyon nem is ?rdekelt m?s.
Val?sz?n?leg most ?llt be az egyens?ly ?s elkezdett hi?nyozni a ?j s?tem?nyek tesztel?se, a k?s?rletez?s var?zsa ?s persze a blog ?r?s a h?l?s Olvas?imnak. Rem?lem nem csak pillanatnyi lelkesed?sr?l van sz?. ?
Ezt a kelt t?szt?t oly nagy ?r?mmel k?sz?tettem, rem?lem nektek is ?r?met okoz majd, ha elk?sz?titek.
Val?sz?n?leg most ?llt be az egyens?ly ?s elkezdett hi?nyozni a ?j s?tem?nyek tesztel?se, a k?s?rletez?s var?zsa ?s persze a blog ?r?s a h?l?s Olvas?imnak. Rem?lem nem csak pillanatnyi lelkesed?sr?l van sz?. ?
Ezt a kelt t?szt?t oly nagy ?r?mmel k?sz?tettem, rem?lem nektek is ?r?met okoz majd, ha elk?sz?titek.
Hozz?val?k:
- 500 g liszt
- 80 g porcukor
- 80 g olvasztott vaj
- 40 g friss ?leszt?
- 2 dl tej
- 1 eg?sz toj?s
- 1 toj?s s?rg?ja
A t?ltel?khez:
- 2 tasak Oetkeres van?liapuding
- 6 ev?kan?l cukor
- 7 dl tej
- P?r szem eper
Elk?sz?t?s:
- A lisztet a dagaszt?t?lba szit?ljuk, egy kis m?lyed?sbe tessz?k a cukrot, r?morzsoljuk az ?leszt?t, fel?ntj?k a meglangyos?tott tejjel ?s hagyjuk 10 percig felfutni. Ha az ?leszt? felhabzott, hozz?tessz?k a t?bbi hozz?val?t ?s t?szt?t dagasztunk. Ezut?n letakarva egy ?r?t kelesztj?k.
- Am?g kel a t?szta, a pudingport a cukorral ?s egy pici tejjel csom?mentesre keverj?k, majd a t?bbi tejet hozz?adva s?r? kr?met f?z?nk. Hagyjuk teljesen kih?lni.
- A s?t?t 170 fokra el?meleg?tj?k. A g?ztepsiket s?t?pap?rral kib?lelj?k.
- A megkelt t?szt?t ?tgy?rjuk a munkapulton, majd k?t r?szre osztjuk.
- Mindegyiket kiny?jtjuk kb. 4 mm vastags?g?ra, ?s pizzav?g?val harmadoljuk oldalank?nt, ?gy 9 db n?gyzetet kapunk.
- Mindegyik t?sztadarabra tegy?nk ?tl?san eligaz?tva, sarokt?l-sarokig a van?liapudingb?l, ?s a m?sik k?t sarkot pedig hajtsuk r?, ?s kicsit cs?pj?k hozz?, hogy s?l?skor ne ny?ljon sz?t. A k?t sark?b?l kikandik?l? kr?mbe sz?rjunk egy-egy eperdarabot.
- S?t?papiros tepsire helyezz?k ?ket ?s m?g a s?t? melegszik, kb. 15 percig m?g hagyjuk kelni, letakarni sem kell.
- Miel?tt s?t?be tenn?nk, kenj?k le egy eg?sz toj?s kever?k?vel.
- 170 fokon, l?gkever?sen, aranybarn?ra s?tj?k, kb. 10-15 perc.
J? ?tv?gyat!