Vajas, tejfölös pogácsa
sponsored links
Ennél egyszerûbb, könnyebb, gyorsabb és finomabb pogácsa talán nem is létezik!
Na jó, a finomabb résznél azért tudnám említeni a medvehagymás pogácsát, de ha a gyorsaság és a könnyedség számít, ez a nyerõ!
Na de mivel annyian kérték a receptet a Facebookon, miután feltettem a képet, ezért most soron kívül megosztom Veletek ezt is.
Közel két tepsivel lett és a legkisebb szaggatómmal szaggattam, ami olyan 2-2,5 cm átmérõjû. Kis falatkák lettek. És istenien puhák!
30 dkg liszt
25 dkg sütõmargarin
1 kis pohár tejföl (kb. 120 gramm)
1 kk só
A hozzávalókat összedolgozzuk.
A tésztát kb. 1 cm-re , téglalap alakúra nyújtjuk, majd duplán hajtjuk.
4 órát álljon a hûtõben vagy úgy 1-2 órát a fagyasztóban.
Utána megint kinyújtjuk 1 cm-re.
Tojássárgájával megkenjük a kiszaggatott pogácsákat.
Tetejére ízlés szerint magokat, vagy sajtot szórunk.
Elõmelegített sütõben 190 fokon 15-20 percig sütjük.
További pogácsák a blogon:
Medvehagymás pogácsa
Fehérboros, tepertõs pogácsa
Vajas pogácsa
Sajtos pogácsa
További képeket a Facebookon a Vajas, tejfölös pogácsa címû albumban találsz.
Ezeket is kedvelnéd:
Vajas pogácsa sajtos tetõvel
Fehérboros tepertõs pogácsa
Medvehagymás pogácsa
Sajtos pogácsa by anyósom
Meggyleves tejfölösen