Vajas kifli kov?sszal, ?reg t?szt?val
sponsored links
Ez a kifli j? v?laszt?s lehet r??r?s h?tv?g?kre. Nem egy gyorsan elk?sz?l? p?ks?tem?ny, de meg?ri kiv?rni a pihentet?st. :) A t?szt?ja leveg?s, de kicsit s?r?bb a megszokottn?l ?s mell? ott a kellemes kov?szos ?z. Reggelire, uzsonn?ra, vacsor?ra, vagy kir?ndul?sra j? v?laszt?s lehet. :)
Hozz?val?k 8 kiflihez:
15 dkg ?reg t?szta
10 dkg akt?v kov?sz
40 dkg sima liszt
2 dl langyos tej
5 dkg olvasztott vaj
1 ek. cukor
1 tk. s?
A ken?shez:
1 toj?ss?rg?ja
- Az ?reg t?szt?t, a kov?szt, a langyos tejet 5 dkg liszttel ?sszedolgozunk ?s ~1 ?r?t langyos helyen pihentetj?k.
- A kov?szos, ?reg t?szt?s kever?khez adjuk a t?bbi hozz?val?t ?s alaposan kidolgozzuk a t?szt?t.
- Letakarva h?v?s helyen egy ?jszak?t pihentetj?k.
- Reggel szobah?m?rs?kleten ~1 ?r?t kelesztj?k.
- A megkelt t?szt?t lisztezett deszk?n ?tgy?rjuk ?s 8 egyenl? r?szre osztjuk. Ezekb?l cip?kat form?lunk.
- A cip?kat egyenk?nt ~20 cm ?tm?r?j? kerek form?ra ny?jtjuk. K?zzel ?vatosan ov?lis form?ra h?zzuk, majd "keskenyebb v?g?kn?l" fogva feltekerj?k ?s megform?zzuk a kifliket.
- S?t?pap?rral fedett tepsire sorakoztatjuk ?s tov?bbi ~1 ?r?t pihentetj?k.
- A kifliket lekenj?k toj?ss?rg?j?val ?s ~200?C-ra el?meleg?tett s?t?ben ~20-25 perc alatt aranybarn?ra s?tj?k. T?pr?b?val ellen?rizz?k.
- R?csra t?ve kih?tj?k.