V?r?slencse dahl, pir?tott vegyes z?lds?gekkel
sponsored links
A good food legut?bbi sz?m?ban tal?ltam ezt az ?telt, kicsit m?sk?nt k?sz?tettem el, no de nem is ?n lenn?k, ha szolgalelk?en m?soln?m le a recepteket. :)
Hozz?val?k 2 f? r?sz?re : 150 gr v?r?s lencse, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, s?, bors, r?mai k?m?ny, cayenne bors, koriander, kurkuma, garam massala, 2 bab?rlev?l, 2 ek paradicsom p?r?, olaj, 2 dl tejf?l ( vagy joghurt). A z?lds?gek : s?rgar?pa, zeller, c?kla, kelbimb? ?s eg?sz fej fokhagyma, f?szerez?se por?tott fokhagyma, kakukkf?, s?.
A dahl-hoz a hagym?t v?gjuk apr?ra ?s a fokhagym?t is nyomjuk ?t fokhagyma pr?sen. Azt?n tegy?nk a t?zhelyre egy vastagabb alj? l?bost, vagy m?lyebb serpeny?t ?s pir?tsuk meg a f?szereket forr? olajban. Tegy?k hozz? a paradicsomp?r?t is, majd a k?t fajta hagym?t. Pir?tsuk ezzel is p?r percig, majd ?nts?k fel 1 liter v?zzel ?s forraljuk, am?g a hagym?k sz?t nem f?nek. Ezt k?vet?en dobjuk bele a bab?rlevelet is, majd a lencs?t is tegy?k hozz?. F?zz?k 10-15 percig, am?g a lencse meg nem puhul, majd vegy?k ki a bab?rlevelet ?s keverj?k el benne a tejf?lt, vagy joghurtot. A z?lds?geket a zeller ?s a fokhagyma kiv?tel?vel, csak mossuk meg alaposan. A zellert h?mozzuk meg, a fokhagym?r?l h?ntsuk le a k?ls? h?jat, de hagyjuk egyben. Ezt k?vet?en a z?lds?geket v?gjuk fel has?bra, a nagyobb kelbimb?kat f?lbe. Tegy?k az eg?szet egy tepsibe, locsoljuk meg olajjal ?s sz?rjuk r? a f?szereket. Alaposan forgassuk meg ?ket, hogy mindenhol ?rje az olaj ?s a f?szer is, majd toljuk be 200 fokos s?t?be ?s s?ss?k ?ket roppan?sra. A fokhagym?b?l ki lehet nyomni az ?desre s?lt belsej?t, ezzel m?g d?s?thatjuk a f?zel?k?nket.
Hozz?val?k 2 f? r?sz?re : 150 gr v?r?s lencse, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, s?, bors, r?mai k?m?ny, cayenne bors, koriander, kurkuma, garam massala, 2 bab?rlev?l, 2 ek paradicsom p?r?, olaj, 2 dl tejf?l ( vagy joghurt). A z?lds?gek : s?rgar?pa, zeller, c?kla, kelbimb? ?s eg?sz fej fokhagyma, f?szerez?se por?tott fokhagyma, kakukkf?, s?.
A dahl-hoz a hagym?t v?gjuk apr?ra ?s a fokhagym?t is nyomjuk ?t fokhagyma pr?sen. Azt?n tegy?nk a t?zhelyre egy vastagabb alj? l?bost, vagy m?lyebb serpeny?t ?s pir?tsuk meg a f?szereket forr? olajban. Tegy?k hozz? a paradicsomp?r?t is, majd a k?t fajta hagym?t. Pir?tsuk ezzel is p?r percig, majd ?nts?k fel 1 liter v?zzel ?s forraljuk, am?g a hagym?k sz?t nem f?nek. Ezt k?vet?en dobjuk bele a bab?rlevelet is, majd a lencs?t is tegy?k hozz?. F?zz?k 10-15 percig, am?g a lencse meg nem puhul, majd vegy?k ki a bab?rlevelet ?s keverj?k el benne a tejf?lt, vagy joghurtot. A z?lds?geket a zeller ?s a fokhagyma kiv?tel?vel, csak mossuk meg alaposan. A zellert h?mozzuk meg, a fokhagym?r?l h?ntsuk le a k?ls? h?jat, de hagyjuk egyben. Ezt k?vet?en a z?lds?geket v?gjuk fel has?bra, a nagyobb kelbimb?kat f?lbe. Tegy?k az eg?szet egy tepsibe, locsoljuk meg olajjal ?s sz?rjuk r? a f?szereket. Alaposan forgassuk meg ?ket, hogy mindenhol ?rje az olaj ?s a f?szer is, majd toljuk be 200 fokos s?t?be ?s s?ss?k ?ket roppan?sra. A fokhagym?b?l ki lehet nyomni az ?desre s?lt belsej?t, ezzel m?g d?s?thatjuk a f?zel?k?nket.