V?r?s ?s fekete?fony?s vaddiszn? szelet
sponsored links
Hozz?val?k (4-6 szem?lyre): 1 kg vaddiszn?comb, kb. 25 dkg v?r?s ?s fekete ?fonya (m?lyh?t?tt), 1 hagyma, 5 dkg f?st?lt szalonna, 1 dl v?r?sbor, 1 ev?kan?l zs?r, 1 te?skan?l barna cukor, s?, bors, csombor ?s k?m?nymag.
Elk?sz?t?se: A szalonn?t nagyon apr?ra v?gjuk, majd kis?tj?k a zs?rj?t. Az ?gy kapott tepert?ket kivessz?k a zsirad?kb?l ?s hozz?adjuk az egy ev?kan?l zs?rt. A h?st k?zben s?val ?s borssal bef?szerezz?k ?s a forr? zs?ron hirtelen lepir?tjuk, majd a h?sszeleteket is kiszedj?k. A zs?ron ?vegesre p?roljuk az apr?ra v?gott hagym?t, visszatessz?k a h?st, felengedj?k b? v?zzel, ?jraf?szerezz?k, ha sz?ks?ges ?s beletessz?k az ?fony?t, a k?m?nyt, a csombor?gakat ?s a bort is. Fed? alatt puh?ra f?zz?k. Ez hossz? id?be telik, ez?rt k?zben a vizet p?tolni kell. V?g?l kivessz?k a csombort ?s a h?sszeleteket. A lev?t leturmixoljuk, ha sz?ks?ges cukorral ?des?tj?k, majd visszatessz?k a h?sokat ?s k?n?lhatjuk.