uborkás tunkolós

2010-09-04

sponsored links

A kovászolni való uborka (a kofák gyakran koviubi néven kínálják) egzotikus, vegános, egyszerû  elkészítési módja, remek vendégváró. A koviubi annyira olcsó nyáron, hogy az még a soványabb pénztárcájúakat is kárpótolja a (kalciulmban gazdag, tápláló) szezámmagkrém borsosabb áráért. Más zöldségekkel is finom!

hozzávalók:

nyers kovászolni való uborka
szezámmagkrém, azaz tahini
szójaszósz
(esetleg még: fokhagyma, citromlé)

elkészítés:

A tahinit összekeverjük a szójaszósszal (esetleg még fokhagymával, citromlével). Az uborkát megmossuk, és ízlés szerint meghámozzuk, majd hosszában kettõbe, vagy többe vágjuk. És már lehet is tunkolni. Sikerünk lesz!

Néha elmerengek rajta, a "dip"-eket miért "mártogatósnak", miért nem "tunkolósnak" nevezik magyarul. Szép, õsi szavunk a "tunkol", nem csak a pörköltszaftra, hanem a korszerû, egészséges ételekre is bátran használhatjunk!


Folytats a blogon ... fozzunkurommel.freeblog.hu/archives/2...

sponsored links

Keres?s