uborkaszezon, csicseriborsó
sponsored links
élem a minden tanulság nélküli nyári uborkaszezont, szakácskönyv nem volt a kezemben másfél hónapja, ha vmit mégis fõzök, azt éjjel 10 és éjfél közt teszem (értelemszerûen ebben az idõsávban meg is esszük emez darabokat, emiatt olyanok vagyunk mind a ketten mint a malacok, továbbá fényképezni sincs mit másnap, amikor már van fény – kicsit már várom, hogy újra egyedülálló nõ legyek, 4 üveg rozéval, 4+ üveg sörrel a hûtõben, kockahassal, plusz egy doboz tepertõkrémmel és 1 zacskó abonettel – addig viszont vannak ezek a deluxe saláták, k nagy szelet húsokkal (meg a jégkrémek dobozszámra (250 kcal/10 dkg)).
Hozzávalók
- 40 dkg (fõtt) csicseriborsó
- 1 nagy tk római kömény
- 1 nagy tk koriander
- 1 nagy tk füstölt pirospaprika
- só, bors, chilipehely
- olaj
Know-how
- üveges csicserit használtam (mindig azt használok - amikor lehet kapni a Lidlben, veszek egy kartonnal, ami kitart egy darabig) - szûrõben, folyó víz alatt átöblítettem, egy konyharuhára borítottam és leszedtem a héjukat. szemenként. Buddha hozzám képest kutyafasza.)
- a lehéjazott csicserit kevés olajba forgattam, rászórtam a megõrölt fûszereket + a paprikát, aztán egy teflonban közepes fokozaton, fedõ alatt, rendszeresen rázogatva 10-15 perc alatt szépen megpirítottam. sót, chilipelyhet csak a végén tettem rá.
- [mindeközben összevagdostam piros és sárga paprikát, paradicsomot, lilahagymát, uborkát irreálisan apró kockákra, megszórtam egy csomó (tényleg sok!) apróra vágott zöldfûszerrel, öntöttem rá olivaolajat + balzsamecetet, megsóztam, összekevertem és ... - leírni sokkal rövidebb volt, mint elkészíteni, de egyébként tökegyszerû, tökfinom, tökmutatós.]
- [aztán még: egyforma mennyiségû tahinit, majonézt és joghurtot is összekevertem - úgyis mint öntet a a salátára.]
- [volt hozzá grillkolbász is, ami tetszõlegesen helyettesíthetõ falafellel, grillezett sajttal, grillezett hússal, vagy el is hagyható mindez és akkor lehet tagelni a vegakajával.]
ez lehetett volna egy ilyen volt-ilyen lett képpár is, de nyilván nem csináltam jobbra komponált sült variációt, úgyhogy mégse lett ilyen volt-ilyen lett képpár.