Tükörtojásos pizza
sponsored links
Hozzávalók két 25 x 30 cm-es pizzához
500 g liszt
30 g élesztõ
1 evõkanál só
2-3 evõkanál olívaolaj
kb. 300 ml langyos víz
A feltéthez
6-8 evõkanál paradicsompüré
só
pizzafûszer
150 g sonkafelvágott
2 nagyobb csiperkegomba
100 g olívabogyó
200 g reszelt sajt
4 tojás
Fél dl langyos vízben pici cukorral felfuttatjuk az élesztõt. A tészta száraz hozzávalóit tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztõt, és a maradék langyos vízzel kelt tésztát dagasztunk. Lefedve langyos helyen legalább duplájára kelesztjük.
Lisztezett munkafelületen két téglalapot nyújtunk a tésztából, és sütõpapírral bélelt tepsibe terítjük.
A paradicsomszószt sóval és pizzafûszerrel ízesítjük, és a tészta tetejére kenjük. Megszórjuk az apróra tépkedett sonkával, majd a lereszelt sajttal. Egyenletesen elrendezzük rajta a vékonyan felszelt gombát és az olívabogyót, majd ráütjük a négy tojást.
200 fokra melegített sütõbe toljuk és megsütjük.
A recept a Kifõztük magazinban is megjelent.