Tükörtojás...
sponsored links
A minap tükörtojásos szendvicset terveztünk a Fiammal, amikor eszembe jutott ez az ötlet.
Egy angol oldalon láttam (képet) valamikor.
Gyakorolni kell még, de megmutatom, mert jópofa.
Pritaminpaprikából körszeleteket vágtunk.
A tojásokat felütöttük, mindegyiket külön tálkába.
A serpenyõben pici olajat forrósítottunk, beleraktuk a paprikaszeleteket.
Hagytuk, hogy picit odakapja az alját, (akkor nem folyik ki olyan könnyen a tojásfehérje).
Minden paprikaszeletbe egy-egy tojást öntöttünk, óvatosan, hogy a sárgája egyben maradjon.
(Nem fért bele az összes fehérje, azt köré öntöttem.)
Egy fedõvel leborítottuk, hogy teljesen átsüljön a fehérje (nehezen történt meg).
Végül egyiket-másikat megfordítottuk.
Tanulság:
Mi úgy szeretjük a tükörtojást, ha a fehérje sült, a sárgája viszont folyós marad.
Ez lett volna a cél.
Elsõ próbálkozásra nem lett tökéletes.
Amennyiben eltérõ idõben (nem egyszerre) öntjük a tojásfehérjét és a sárgáját a paprikaszeletbe,
akkor a fehérje átsül a sárgája meg lágy marad.
Aki szereti, ha a tojássárgája is átsült, annak egyszerûbb dolga van,
mert pár perc elteltével megfordítja és készre süti.
:)