Túrótorta eperöntettel
sponsored links
Egy újabb receptversenyre készültem a hétvégén, ahogy lett egy kis idõm a csokizástól. Így a frissen beküldött receptemet ajánlom mindenkinek, aki bûntudat nélkül szeretne nassolni, hiszen az összetevõk között nem szerepel sem cukor, sõt liszt is csak a forma meghintéséhez.
Hozzávalók:
4 tojás
3-4 ek. folyékony édesítõszer
20 dkg Rama
1 kg túró
1 citrom és a reszelt héja
2 csomag vaníliás pudingpor
300 g eper
kevés vaj és liszt
Gluténérzékenyek Haas pudingot és kukoricalisztet használjanak.
Elkészítés:
Egy tálban elkeverjük a tojássárgákat habosra verjük az édesítõszerrel és a puhára olvasztott vajjal. Beletesszük a túrót, a pudingporokat, a reszelt citromhéjat és kifacsart levét összedolgozzuk, majd a tojásfehérjékbõl keményre felvert habot óvatosan belekeverjük. A tortaformát kivajazzuk, megszórjuk liszttel és beleöntjük a túrós masszát. Elõmelegített sütõben 180 fokon 45-50 percig sütjük, fogpiszkálóval ellenõrizzük, hogy megsült-e már. Az epret felfõzzük, majd összeturmixoljuk és ízlés szerint édesítõszert adunk hozzá.
Tálalás:
Az öntettel lelocsoljuk a tortát és eperszemekkel díszítjük.
Jó étvágyat!