Túrós lepény
sponsored links
Nagyon szeretjük ezt a túrós sütit ezért is történt az, hogy most egy kicsit átdolgozva -dupla mennyiséggel, kevesebb cukorral és egy kis csavarral- újra felkerül a blogra a régi helyett. :) Egy-két perc alatt összeállítható és bár igaz, hogy a sütési idõ elég hosszú, de a kész süti mindenért várakozással eltöltött percért kárpótol. ;)
Hozzávalók egy 32x20 cm-es sütõformához:
A tésztához:
1 kg túró
6 ek. tejföl
25 dkg cukor
4 tojás
1 tojásfehérje
1 citrom reszelt héja
10 dkg búzadara
10 dkg sima liszt
1/3 kk. só
A tetejére:
3 ek. tejföl
1 tojássárgája
1 ek. cukor
Továbbá:
zsír és liszt a formához
porcukor a tálaláshoz
- A túrót tálba tesszük, villával áttörjük, majd a többi hozzávalóval együtt kikeverjük a tésztát.
- Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, elegyengetjük és 200°C-ra elõmelegített sütõben 50 percig sütjük.
- A tejfölt kikeverjük a tojássárgájával és a cukorral, majd megkenjük vele a sütemény tetejét és visszatéve a sütõbe, további 10 perc alatt készre sütjük.
- Langyosra hûtve, porcukorral meghintve tálaljuk.