Túrós epres nyalánkság - a színpompás XLII. VKF-re
sponsored links
A mostani VKF téma, amit Strawberry hirdetett nagyon kedvemre való. Az eredeti, epres kiírás ugyan ki lett bõvítve, nálam mégis ilyen desszert került terítékre. Egyszerûen szembe jöttek velem ezek a csodaszép eprek. Nem tudtam ott hagyni õket, így az eredeti, utolsó medvehagyma-tartalékaimat felélni kívánó recept helyett ezt az ételt készítettem el. Egyszerû, ámde nagyszerû süteményrõl van szó egyébként. Nyáron igazán kellemes, üdítõ édesség lehet, de így tavasszal, egy testes leves után is kielégítõ fogásnak bizonyult :)
És mivel szeretjük összekötni a kellemest a hasznossal, anyáknapi desszertnek is kitûnõ volt :)
Az én drága anyukámnak pedig itt is köszönöm, hogy van nekem!
Hozzávalók:
Tésztához:
2 db tojás
40 g cukor
40 g liszt
Töltelékhez:
100 g mascarpone
100 g tejföl
200 g túró
200 g joghurt
60 g porcukor
1/2 citrom héja
200 g bogyós gyümölcs (mirelit)
8 db nagy eper
Összeállítás:
A tészta hozzávalóiból egyszerû piskótát sütünk. Ehhez a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét lazán felverjük, majd a cukor kétharmadát hozzáadva kemény habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral kihabosítjuk. Hozzáadjuk a fehérjéhez, majd a lisztet hozzászitáljuk, és óvatosan beleforgatjuk.
Egy kisebb tepsiben, 180°C-on, körülbelül fél óra alatt készre sütjük.
A krémhez a túrót áttörjük (villával, krumplinyomóval, de akár passzírozhatjuk is, ha igazán krémesre szeretnénk). Hozzáadjuk a mascarponét, a tejfölt, a joghurtot és a porcukrot, hozzáreszeljük a citrom ...
És mivel szeretjük összekötni a kellemest a hasznossal, anyáknapi desszertnek is kitûnõ volt :)
Az én drága anyukámnak pedig itt is köszönöm, hogy van nekem!
Hozzávalók:
Tésztához:
2 db tojás
40 g cukor
40 g liszt
Töltelékhez:
100 g mascarpone
100 g tejföl
200 g túró
200 g joghurt
60 g porcukor
1/2 citrom héja
200 g bogyós gyümölcs (mirelit)
8 db nagy eper
Összeállítás:
A tészta hozzávalóiból egyszerû piskótát sütünk. Ehhez a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét lazán felverjük, majd a cukor kétharmadát hozzáadva kemény habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral kihabosítjuk. Hozzáadjuk a fehérjéhez, majd a lisztet hozzászitáljuk, és óvatosan beleforgatjuk.
Egy kisebb tepsiben, 180°C-on, körülbelül fél óra alatt készre sütjük.
A krémhez a túrót áttörjük (villával, krumplinyomóval, de akár passzírozhatjuk is, ha igazán krémesre szeretnénk). Hozzáadjuk a mascarponét, a tejfölt, a joghurtot és a porcukrot, hozzáreszeljük a citrom ...