túrós batyu

2010-10-31

sponsored links

találtam egy olyan oldalt, amelyikrõl nagyon sok receptet szeretnék kipróbálni. ahogy az oldal címe is mutatja, olyan receptek kerülnek az ide, amelyek elkészítéséhez nem kell sütõ. a túrós batyu receptje errõl az oldalról származik.

tészta

  • 200 g liszt
  • 2 ek méz
  • 1/2 tk só
  • 10 g élesztõ
  • 3 ek olaj
  • víz (amennyit felvesz)
krém/díszítés
  • 200 g túrókrém
  • 1 ek méz
  • mandula

a hozzávalókat puha tésztává gyúrtam, letakartam és 40-50 percet kelni hagytam. a nyolc fele osztott tésztából golyócskákat formáltam és amíg a túrót a mézzel kikevertem, kelni hagytam.

a golyócskákat kézzel kilapítottam ügyelve arra, hogy a szélek vékonyabbak legyenek (azért kell erre figyelni, hogy a krém majd középre kerüljön). a lapocska közepére egy evõkanálnyi túrót helyeztem. a széleket felemeltem és a túró fölött összecsipkedtem. az újabb golyócskát (túróval a közepében) megfordítottam és a tetejére nyomkodtam a mandulaszemeket úgy, hogy a golyócskát kissé kilapítottam.

serpenyõbe helyeztem négy darab golyócskát (kezdetben a mandulás oldalával felfele) és közepes erõsségû tûzön mindkét oldalát megsütöttem.

-----

megjegyzések

* kezdetben kételkedtem abban, hogy serpenyõben át tud sülni a tészta, de meglepetésemre tökéletesre készült.

-----

recept innen. ha kevésbé érthetõ a leírásom, ezen az oldalon a képek magukért beszélnek.


Folytats a blogon ... tutorafoz.freeblog.hu/archives/2010/1...

sponsored links

Keres?s