Túróhabos torta

2010-05-05

sponsored links


Mindketten imádjuk a túrós süteményeket, így amikor a lengyel bolt felé járok, mindig veszek 1-2 negyed kilós csomagot. Túrós tésztához vagy túrógombóchoz használjuk fel a leggyakrabban, múlt héten viszont kipróbáltam egy újdonságot. Ennek a tortának csak egy nagyon vékony alapja van, a krém pedig valami isteni habos, könnyû, észre sem veszi az ember, és máris elfogyott 1-2 szelet belõle :)

HOZZÁVALÓK:

Az alaphoz:

60 gr puha vaj
40 gr cukor
csipetnyi só
80 gr liszt

A krémhez:

40 gr vaj
270 ml tej
1 vaníliarúd
1 csomag vaníliás pudingpor
300 gr túró
40 gr mazsola
1 citrom reszelt héja
3 tojásfehérje
40 gr cukor

ELKÉSZÍTÉS:

A torta alapjához a vajat habosra keverjük a cukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a lisztet is. Ne ijedjünk meg, a massza nagyon kevés lesz. Egy 20 cm átmérõjû tortaformát kikenünk, kilisztezünk és egy kanállal belesimítjuk a masszát. Ujjainkkal is belenyomkodhatjuk. Elõmelegített sütõben 190 fokon kb. 15 percig sütjük.

Közben elkészítjük a krémet. Ehhez a vaníliarudat hosszában kettéhasítjuk, a magokat a vajjal és 200 ml tejjel elkezdjük fõzni. A pudingport kikeverjük 60 ml tejjel és a forró vajas tejbe keverjük. Felfõzzük, mint a rendes pudingot. A tûzrõl levéve belekeverjük a túrót is, majd az egész masszán még egyet forralunk. Levesszük a tûzrõl és hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a mazsolát.
A tojásfehérjéket a cukorral habosra keverjük, és óvatosan beleforgatjuk a még forró pudingos túrós masszába. Ezt a krémet öntjük a tortaformába, kanállal elsimítjuk a tetejét és meglocsoljuk a megmaradt 10 ml tejjel.
190 fokos sütõben 18-20 percet ír a recept, én kb. 10 perccel tovább hagytam, mert a közepét még nagyon folyósnak éreztem. Egy szuffléhoz hasonlító tortát fogunk kapni, jó lehûtve a lefinomabb.
Forrás: www.essen-drinken.de itt


Folytats a blogon ... kmkonyhaja.blogspot.com/2010/05/mindk...

sponsored links

Keres?s